Ceviche med laks

Ceviche med laks
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på ceviche med laks, mango og avocado. Det hele er marineret i lime, citron og hvidløg. En lækker og nem forret med laks.

Ingrediensliste

  • 225 g. laksefilet
  • 1 stk. citron
  • 1 stk. lime
  • 1 fed hvidløg
  • 0,25 bundt frisk koriander
  • 0,5 stk. rødløg
  • 0,5 stk. mango
  • 0,5 stk. avocado
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Frys laks ned i mindst 1 døgn.
  2. Lad det langsomt tø op i køleskabet.
  3. Skær det i små tern.
  4. Knus hvidløg.
  5. Pres saften ud af citronen og limen.
  6. Vend laksen i hvidløg, limesaft og citronsaft.
  7. Lad det stå på køl i mens du hakker grøntsagerne.
  8. Skær rødløg, mango og avocado i små tern.
  9. Hak koriander fint og vend det med grøntsagerne.
  10. Vend det hele sammen med den marinerede laks. Smag til med salt og peber.
  11. Anret på en tallerken. Du kan evt. bruge en udstikker og komme din ceviche deri, så den får en flot form.
  12. Top med friske koriander og salt og peber.
Bedøm denne ret

Opskrift på ceviche med laks

Ceviche med laks er en kold fiskesalat, som bliver marineret i blandt andet lime og citron. Hvis du elsker sushi, så er der slet ingen tvivl om, at det her vil være lige dig. Vi anretter det på tallerkener og bruger sådan en udstikker, hvor vi så anretter det indeni. Når man så løfter formen, så holder din ceviche formen, hvilket vi synes er så fint. Server retten med noget lækkert brød til, så har du en sikker vinder.

Ceviche kan laves med mange forskellige typer af fisk. Det kan være søtunge, rejer, torsk eller som her, hvor vi har brugt laks. Eftersom det er rå fisk, så er det meget vigtigt, at det bliver tilberedt rigtigt. Derfor fryser man laksefileten ned i minimum et døgn, så man er på den sikre side.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores forretter med laks

Ceviche med laks

Hvad er ceviche?

Ceviche er en kold fiskeret, hvor der bruges rå fisk. Den stammer oprindeligt fra Peru, men man kan få den i forskellige fortolkninger verden rundt. Den kan spises, som den er, eller så kan den også bruges som fyld i tacos eller tortillapandekager. Det er en meget frisk ret, så derfor synes vi, at den er ekstra god i foråret eller om sommeren, hvor man har brug for noget let og lækkert.

Eftersom der er tale om rå fisk, så anbefaler vi også, at du anskaffer dig noget fisk af høj kvalitet. Måske der er en fiskeforretning eller en fiskebil i dit område. Så anbefaler vi, at du køber din fisk der for den absolut bedste kvalitet.

 Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar