Chai latte

Chai latte
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet chai latte. Chai latte er en indisk drik, som laves på sort te og en masse forskellige krydderier.

Ingrediensliste

  • Chai-base

  • 1 stk. kanelstang
  • 1 tsk. peberkorn
  • 5 stk. hel nellike
  • 3 stk. kardemommeskal
  • 1 cm. frisk ingefær
  • 3 dl. vand
  • 3 stk. sort te
  • Ved servering

  • 2 spsk. akaciehonning
  • 7,5 dl. mælk

Fremgangsmåde

  1. Kom alle krydderierne (ikke ingefær) op i en gryde og tænd for middel varme. Lad alle krydderierne ‘åbne’ sig ved at lade dem få varme i 2-3 minutter. Ryst gryden undervejs. Når du begynder at kunne dufte dem, så tilsætter du vand til gryden.
  2. Tilsæt herefter 3 poser med sort te samt skrællet ingefær til vandet. Bring det hele i kog og tag herefter gryden af varmen.
  3. Hæld hele blandingen igennem en trådsi (gem evt. krydderierne).
  4. Nu kan du hælde din te-blanding tilbage i gryden eller du kan gemme den til senere på køl.
  5. Ved servering hældes te-blandingen op i en gryde, hvorefter mælk tilsættes.
  6. Smag den til med akaciehonning alt efter hvor sød du vil have den. Det er meget en smagssag.
  7. Hæld den varme chai latte op i glas.
  8. Server den evt. med mælkeskum og et drys kanel på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på chai latte

Chai latte er en indisk drik, som laves på sort te blandet med lækre krydderier som kanel, kardemomme, nellike og ingefær. Det er en lækker varm drik, som man kan drikke i stedet for kaffe. Vi elsker i hvert fald at nyde en kop chai latte en kølig efterårsdag eller vinterdag. Du kan enten købe chai pulver eller lave din helt egen krydderiblanding. Det er selvfølgelig nemmest blot at bruge pulver, men hvis du har lyst til at prøve kræfter med en hjemmelavet udgave, så kan du prøve den her opskrift.

LÆS OGSÅ: Iskaffe med havredrik

Chai latte

Hjemmelavet chai latte

Fordelen ved at lave en hjemmelavet udgave fremfor at købe det færdige pulver er også, at du helt selv kan styre mængderne af krydderier og sukker. Vi synes godt, at nogle af de færdige pulverblandinger kan blive meget søde og så er det altså dejligt, at man kan justere blandingen til ens egne smagsløg.

Et godt tip er at lave et stort glas, hvor man så blander en stor portion af alle krydderierne. Så er det nemlig hurtigt og nemt at lave en kop chai og du behøves ikke at have gang i alle krydderierne hver gang. Man tager i stedet blot et par tsk. fulde af ens hjemmelavede krydderiblanding.

Kan jeg blande op med andet end mælk?
Som udgangspunkt, så blandes chai latten op med mælk. Her kan du bruge almindelig komælk, men du kan også sagtens bruge havremælk, sojamælk eller mandelmælk.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar