Chocolate Chip Cookies

Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

En nem og simpel opskrift på gode Chocolate Chip Cookies med masser af chokolade. De er sprøde og nemme at lave. Opbevar dem i en kagedåse, så kan de sagtens holde i en måned. Hvis de selvfølgelig får lov til at ligge så længe.

Ingrediensliste

  • 120 g. brun farin
  • 120 g. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 140 g. smør
  • 1 stk. æg
  • 250 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 200 g. mørk chokolade
  • Køb alle ingredienser på Nemlig

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Pisk brun farin, sukker, vaniljesukker og blødt smør i ca. 5 minutter med en elpisker.
  3. Tilsæt derefter æg og pisk videre.
  4. Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
  5. Pisk nu ved middel hastighed og tilsæt hvedemel, bagepulver og salt.
  6. Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
  7. Del dejen i cirka 15 kugler af ca. 60 g. Læg dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. Vi bagte 6 af gangen på en bageplade.
  8. Bages i en forvarmet ovn i 15-18 minutter. Begynd at holde øje med dem efter 10 minutter, da de hurtigt kan blive for mørke.
  9. Afkøl dem på en bagerist når de kommer ud af ovnen, og luk dem derefter i en lufttæt beholder.
Bedøm denne ret

Opskrift på chocolate Chip Cookies

Her får du vores bedste opskrift på sprøde og nemme chocolate chip cookies. De er sprøde i kanterne og lidt chewy i midten, præcis som de bør være. Samtidig er der masser af chokolade i, så det bliver ikke bedre. Vi plejer at lave en stor portion, hvor vi så fryser rå cookiedej ned. Så er det nemt at bage friskbagte cookies, hvis den søde tand melder sig eller man får uventede gæster. 

LÆS OGSÅ: Kokosmakroner

Opskrift på chocolate Chip Cookies

Chokolade cookies

Det her er de absolut bedste chokolade cookies med masser af store stykker chokolade. Der er altså intet som sådan en hjemmelavet stor cookie, hvis du spørger os. De er perfekte til at tage sukkertrangen om eftermiddagen og så smager de altså godt til en kop kaffe eller varm kakao.

Amerikanske cookies med chokolade

De her cookies minder om de der store amerikanske cookies, som man ser i supermarkeder. Vi elsker at de er store og lidt tykke, da det ifølge os er den helt perfekte cookie. Vi har i opskriften brugt mørk chokolade, men du kan også sagtens bruge lys eller hvid chokolade eller lave en kombination af flere slags. Du kan også tilføje nødder, tørrede bær eller hvad du ellers har.

Hvordan opbevarer jeg bedst dem?

Vi opbevarer altid småkager og cookies i en småkagedåse, hvor der er lagt bagepapir i mellem dåsen og låget. Så lukker dåsen nemlig helt tæt og dine cookies holder sig sprøde længe. Faktisk kan de holde sig 3-4 uger i en lukket småkagedåse. Opbevar dem også gerne et tørt sted, eksempelvis på køkkenbordet eller i et køkkenskab.

Kan jeg fryse den rå dej?

Ja, du kan sagtens fryse dejen ned. Form dem til kugler og put kuglerne op i en bøtte, der kan tåle at komme i fryseren. Så kan du tage dejen direkte fra fryseren og bage dem. Det bliver faktisk ikke nemmere og så kan man altid lave friskbagte chocolate chip cookies.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej, jeg har problemer med at de ikke flyder ud og bliver flade. Uanset hvilken opskrift jeg bruger.
    De smager fint men bli’r høje og hårde ? Hvad kan det skyldes ?
    PFT tak for hjælp og opskrift

    1. Hej Inger

      Åh, det lyder mystisk. Det har med garanti noget at gøre med hvilken form for smør du bruger og mængden af mel. Hvis du bruger den faste form for smør (ikke den smørbare), så kan det være, at du skal tilsætte lidt mindre mel. Vi har godt nok ikke prøvet, hvor de ikke flyder ud.. Det er mit bedste bud på, hvad der skulle være galt.
      Rigtig god weekend til dig 😉
      Knus

  2. De var så sindssygt gode! Jeg havde ikke nok chokolade, så jeg delte dejen i to og byttede chokoladen ud med lakridsstykker i den ene halvdel 🤤🤤🤤 Mine skulle have 13 min og så var de perfekte.

    1. Hej Mia,
      Det lyder bare så godt med lakrids! Det var en god ide 🙂 Og ja, bagetiden kan godt variere lidt, da alle ovne er forskellige.
      Kh

  3. De er simpelthen SÅ gode, så tænker jeg skal prøve tippet med at have en portion i fryseren🙌🏼 Putter I dem direkte i ovnen efter frost og med samme bagetid? Eller skal de lige tø op først?😁

    1. Hej Rikke,

      Dejligt at høre! Hvis de fryses, så skal de lige tø op først, ellers vil de ikke flyde lige så meget ud 🙂

      Kh

  4. Fin opskrift, men som flere andre også siger så flader de ikke ud når de bliver bagt. Tænker bare de skal trykkes lidt flade til at starte med. Iøvrigt brugte jeg kun 100g chokolade. 200g virkede ret voldsomt.

    1. Hej,
      Vi bager dem ofte og de flyder altid ud hos os. Der kan være forskel på hvedemel, så det kan måske være forklaringen. Prøv at tilsætte lidt mindre hvedemel, måske det kan få dem til at flyde mere ud 🙂
      Kh

  5. Har netop bagt disse cookies, og nøj hvor er de lækre.
    Denne opskrift skal helt klart gennem og bruges igen, måske endda med en portion i fryseren for en regnfuld dag

    1. Hej,

      Du kan se kalorieindhold på alle vores opskrifter som medlem af Mit Mummum og i vores app 🙂

      Kh

  6. Karen. Mit barnebarn kom og bagte dem til os idag de var simpelhen så lækker hun brugte 100g mørkt og 100g hvid chokolade de flødpænt ud satte dem på pladen med to skere de var høje gik næsten op i en spids . Nu vil jeg selv prøve en dag om mine bliverlige så gode som Signes. Kh. 19 september

  7. Hvilken type chokolade er bedst? Jeg blandede 120 g 54% Callebaut med 80 g 70%. Men er faktisk ikke helt tilfreds. Overrasket over hvor bløde kagerne var, da de kom ud af ovnen.

    1. Hej Helle,

      Vi bruger kun mørk, men det er en smagssag. De er bløde lige når de kommer ud og bliver hårde, når de køler af <3

      Kh

  8. Nøj de var gode..
    Brugte 50g mindre mel, var nok størrelsen på æggene der gjorde den forskel.
    Men hold da op, jeg har længe ledt efter nogle spørge chocolate chip cookies..
    De blev lige dobbelt så gode efter et døgn i køleskabet, altså de småkager der var tilbage 😄

  9. Hej mumum. Mega god opskrift, men kan slet ikke se hvordan i kan få det til 15×60 gram kugler. Jeg har lavet dobbelt portion og fået 18×40 stks.

    1. Hej,

      Har du lavet den anviste portion og ikke ændret i mængderne? Så skulle du gerne kunne få det 🙂

      Kh

  10. Hvordan er det hvis der kommer flere plader i ovnen? Eventuelt på varmluft?
    Er det noget i har prøvet

  11. Super opskrift, der har udskiftet Karolines køkken, som vi har bagt i 21 år. Vi har heldigvis lært, at en enkelt portion ikke rækker. Trippel passer til vores familie. Tak for den 🎊😋

  12. kan man bruge margarine stedet for smør?
    jeg skal nemlig lave rigtig mange cookies og det vil blive en del billigere med margarine.

  13. Hejsa

    Snakker vi alm. ovn eller varmluft?

    Hvor meget kakao tror du der skal i, hvis man gerne vil i retningen af de triple chocolate chip cookies, man kan købe i bakeoff i Lidl?

    På forhånd tak for svar 🙂

    1. Hej,

      Vi skriver altid om det er varmluft eller alm. ovn. Det står i fremgangsmåden.

      Hmm, ville prøve med et par spsk, men brug evt. lidt mindre mel så 🙂

      Kh

  14. Hej.
    Kan jeg erstatte det ene æg med noget andet? 😄
    Har en dreng som ikke kan tåle æg, men vi elsker at bage.

  15. Hej
    Når jeg bager dem er de dejligt sprøde lige når de er bagt og samme dag, men derefter er det som om de bliver lidt bløde og seje, når de har ligget et par dage. Jeg lader dem altid køle helt af inden de lægges i tætsluttende bøtter. Følger opskriften til punkt og prikke.
    Hvad tror du at det skyldes?
    kh

    1. Hej Anette,

      Lukker din bøtte mon tæt nok? Vi har altid brugt tricket med at bruge en småkagedåse og så lægge et stykke bagepapir i ‘klemme’ mellem låg og bøtte, så den slutter helt tæt. Vi oplever ikke, at de bliver bløde og seje. Tværtimod 🙂

      Kh

  16. Hej.
    Kan dejen holde sig til den næste dag for at undgå at blive hårde? Og skal de derved opbevares i køleskabet?

    1. Hej Lene,
      Du kan godt gemme dejen i køleskabet til næste dag. Du skal dog tage den ud og lade den få stuetemperatur før du laver små kugler.
      Kh

Skriv en kommentar