Chokoladeis med ismaskine

Is med ismaskine
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på cremet chokoladeis med ismaskine. Lav en cremet is med chokolade i ismaskine, som er lavet på både mælk og fløde.

Ingrediensliste

  • 3 stk. æggeblomme
  • 100 g. sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 2 dl. piskefløde
  • 4 dl. sødmælk
  • 100 g. lys chokolade
  • 70 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen på langs. Skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret.
  2. Kom mælk og fløde op i en gryde. Kom også den tomme vaniljestang i. Lad blandingen koge op til lige under kogepunktet.
  3. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekornene til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker.
  4. Hæld forsigtigt mælke-fløde blandingen over i æggeblandingen, imens der fortsat piskes. Når det hele er tilsat, så hældes det hele tilbage i gryden.
  5. Varm massen op langsomt ved lav/middel varme til den når en temperatur på 82 grader. Rør jævnligt og brug gerne et termometer. Massen skal tykne og når du kommer en ske i den, så skal bagsiden af skeen gerne dækkes af ismassen.
  6. Hak chokolade fint.
  7. Når den har nået temperaturen, så hældes massen over i skålen med den finthakkede chokolade. Rør det hele godt rundt og lad chokoladen smelte i ismassen. Når chokoladen er smeltet og du har en ensartet masse, så hældes massen over i en bøtte. Stil den i køleskabet i minimum 4 timer eller til den er helt nedkølet.
  8. Kom den afkølet ismasse i ismaskinen (fjern den hele vaniljestang) og lad den køre til konsistensen minder om en fast softice.
  9. Kom herefter ismassen over i en bøtte og sæt den i fryseren i 1-2 timer, så den sætter sig helt.
  10. Tag den gerne ud 10 minutter før servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på Chokoladeis med ismaskine

Har du en ismaskine, så kan du lave den absolut bedste chokoladeis med ismaskine, som er cremet og lækker! En nem flødeis med chokolade, som laves på både mælk og piskefløde. Kombinationen af både fløde og mælk er mulig, når man laver is på ismaskine og du får en is, som ikke virker så fed. Det er så godt og bruger du en god chokolade, så får du altså en helt fantastisk is.

Der er altså bare noget over at kunne servere hjemmelavet is. Især når den også er lavet på ismaskine, da man så kan lave den, som man får i nogle af de bedste issteder i Danmark. Når man laver isen på ismaskine, så krystalliserer isen nemlig ikke. Det gør, at du får en cremet og blød is.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på is med ismaskine

Is med ismaskine

Flødeis med chokolade

En af vores yndlingsdesserter må være is. Og gerne flødeis med chokoladesmag! Det gode ved at lave det selv er, at så kan man selv styre intensiteten af chokoladen. Nogle gange synes vi, at den kan blive for kraftig, når man køber den færdiglavet. Så når man laver den selv, så bestemmer man det selv og kan lave den præcis, som man bedst kan lide den.

Vi plejer godt nok at sige, at man blot kan bruge det billigste chokolade i vores kager og desserter. Men til lige præcis den her opskrift, hvor chokoladesmagen er så vigtig, så bruger vi gerne en god chokolade. Det må gerne være Callebaut eksempelvis. Og så kombinerer vi også både lys og mørk chokolade, da vi synes det giver den bedste smag.

Hvis du også vil have lidt store chokoladestykker i isen, så hakker du blot noget chokolade groft, som kommes i ismassen. Bare kom det i inden du kører isen på ismaskinen. Chokolade med chokolade. Så bliver det jo vitterligt ikke bedre!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar