Chokoladelagkagebunde

Chokoladelagkagebunde
Opskrift til bunde Opskrift til 3 bunde

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede chokoladelagkagebunde. Luftige, mørke lagkagebunde med kakao, som du kan bruge til lagkage.

Ingrediensliste

  • 4 stk. æg
  • 190 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 40 g. bagekakao
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 90 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Læg æggene (med skal) i varmt vand i 20 minutter (dette gør man, så de får stuetemperatur – alternativt kan du også tage dem ud af køleskabet 1 time før brug).
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker med en elpisker, indtil det er lyft og luftigt. Det tager ca. 5-10 minutter.
  3. Vej hvedemel, bagekakao, salt og bagepulver af i en skål.
  4. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  5. Sigt hvedemel, bagekakao, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud.
  6. Smør en springform (Ø22 cm) godt med fedtstof.
  7. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler.
  8. Bag den i 30-40 minutter på anden nederste rille, alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 20 minutter. Hvis den begynder at blive meget mørk ovenpå, så kan du komme staniol over.
  9. Tag formen ud af ovnen og lad kagen køle helt af. Den vil falde en smule sammen, når den bliver kold.
  10. Når kagen er kølet af, så deles den i 3 bunde.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladelagkagebunde

Bag selv de lækreste chokoladelagkagebunde, som du kan bruge til en hjemmelavet lagkage. Måske du har en fødselsdagsfejring lige om hjørnet, så skal den da helt sikkert stå på lagkage! Og når først du har lært at bage bundene selv, så køber du dem ikke færdiglavet igen. Det er nemlig så nemt at bage lagkagebunde selv. Her får du opskriften på vores bedste chokoladelagkagebunde, som er super luftige.

Vi deler bunden i 3 bunde, men du kan også dele den i to. Det kommer helt an på hvilket udtryk man går efter og den slags fyld, som skal i. Til de her lagkagebunde med chokolade ville det være rigtig lækkert med kagecreme eller noget hindbærskum for at give noget syrlighed.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på lagkagebunde

Chokoladelagkagebunde

Lagkagebunde med kakao

De her hjemmelavede lagkagebunde bliver bagt med kakao. Vi bruger usødet kakaopulver, som man også kalder for bagekakao. Det giver nogle mørke og lækre bunde med en god smag af chokolade.

Så næste gang du står og skal bruge nogle mørke lagkagebunde, så kan vi altså varmt anbefale dig at bage dem selv. Du kan også sagtens fryse dem ned. Så kan man bage dem i god tid og hurtigt tage dem op, hvis den står på lagkage.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Kommentarer

    1. Hej Elizabeth,
      Det har vi desværre ikke prøvet. Vi vil anbefale brownie eller alm. chokoladekage, da de er nemmere at skære tal ud af 🙂
      Kh

  1. Jeg havde læst forkert, så jeg troede det var mængden af bagekakao, som jeg skulle bumruge i bagepulver 😅😅😅😅😅🤣

  2. Kan man gange op til lille bradepande , for at få en rektangulær kage. I så fald, hvad ganger man op med?

Skriv en kommentar