Chokoladeroulade med banan Chokoladeroulade med banan Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den absolut bedste opskrift på en nem chokoladeroulade med banan. Den er med creme, flødeskum, frisk banan og masser af chokolade. Hvis man ikke er til bananer, så kan man også sagtens udelade det eller erstatte med f.eks. jordbær eller hindbær. Du kan også lave denne roulade med hindbær. Ingrediensliste Dej 3 æg 130 g. sukker 50 g. kartoffelmel 30 g. bagekakao 30 g. hvedemel 1 tsk. bagepulver Creme 1 brev pulver til kagecreme 3,5 dl. mælk 1,5 dl. piskefløde Andet 1 dl. piskefløde 3 stk. banan 100 g. mørk chokolade Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pisk æg og sukker, så det bliver helt hvidt og skummende. Vej hvedemel, kartoffelmel, kakaopulver og bagepulver af. Sigt hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og kakaopulver i og vend forsigtigt i, imens du rører med en dejskraber. Smør dejen ud på et bagepapir på en bradepande og bag den i midten af ovnen i ca. 5-7 minutter. Imens den bager, så lægger du et stykke bagepapir på bordet, hvor du drysser sukker på. Tag bunden ud af ovnen, og løft den over på bagepapiret med sukker (toppen nedad). Læg et fugtigt viskestykke over i 2 minutter, så bagepapiret er lettere at fjerne. Lad bunden køle af. Fjern bagepapiret og smør med creme og fordel bananer og chokolade på bunden. Gem evt. lidt hakket chokolade til pynt. Derefter rulles rouladen sammen og lægges over på et fad. Enderne skæres til. Der pyntes evt. med flødeskum, bananer og chokolade på toppen. Sættes på køl inden servering. Creme 1. Pisk brevet med kagecremespulver sammen med mælk. 2. Pisk piskefløde til en fast flødeskum. 3. Bland halvdelen af fløden i din creme. Gem den anden halvdel til at pynte med. 4. Hak chokoladen groft. 5. Skær bananen i lange strimler eller i tynde skiver. Bedøm denne ret Lås skærm Chokoladeroulade med banan – bananroulade Her finder du en nem og hurtig opskrift på en lidt anderledes, men vanvittigt lækker roulade. Denne roulade er lavet på chokolade og fyldt med banan, creme og flødeskum. Roulade er en af de kageopskrifter, som er hurtigst at lave fra start til slut, da bagetiden er kort sammenlignet med andre kager. Derfor er en roulade oplagt at lave, til en spontan dessert som ikke kræver flere timer i køkkenet. Så har du hurtigt en lækker kage til eftermiddagskaffen eller når du skal have gæster. Roulade kan nemlig laves i god tid, så du har masser af tid til andre gøremål. Roulade fyld Denne roulade er super god da chokolade og banan jo bare spiller rigtig godt sammen i en hvilken som helst kage eller dessert. Hvis ikke du er til banan, kan du også sagtens bytte bananerne ud. Her kan vi foreslå at bytte dem ud med jordbær, hindbær eller bare den slags frugt, som du foretrækker. Vi vil mene at en hvilken som helst frugt vil være en perfekt kombination med lækker chokolade, vaniljecreme og fløde. Denne roulade er pyntet flot med flødeskum og hakket chokolade på toppen. Du kan også sagtens pynte den med noget andet lækkert, såsom bær, et drys flormelis eller blot sukker drysset ovenpå. Uanset hvad passer roulade bare rigtig godt som en skøn sommerdessert med kombinationen af frisk frugt og lækkert fyld af fløde og creme. Roulade til dessert Vi er kæmpe tilhængere af dessert med chokolade. Vi synes aldrig man går galt i byen med en skøn og sød rouladekage lavet på chokolade. Hvis ikke du er en lige så stor fan af chokolade som vi er, har vi andre opskrifter på nemme roulader du også kan prøve kræfter med. Hvis du er lidt mere til de friske desserter og kager fremfor de søde, så se vores opskrift på Citronroulade med mascarponecreme eller vores opskrift på Roulade med solbærsyltetøj. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej mummum På min side står der at der skal 44 æg i denne opskrift, er det ikke liiiige i overkanten? 😉 Svar
I skriver, at rouladen kan laves i god tid. Kan den også laves dagen inden, og så stå på køl natten over? ? Svar
Hejsa Mummum, hvor stor bradepande brugte du? jeg har eller prøvet alm stor ovnbradepande og fylde den så godt jeg kan indtil man ikke kan se bundet 🙂 har jeg måske spredt den for meget ? min 5-7 efter har den ikke hævet som den burde den var så slank, har ellers fulgt opskrfiten. Svar
Hej Naya, Vores er ca. 30 x 36 cm. Det er desuden vigtigt, at du pisker æg og sukker godt og blot vender de resterende ingredienser i uden at slå luften ud af dejen (og uden at piske) 🙂 Kh Svar
Syns min bund flækker når jeg ruller den og den hævede ellers rigtig fin, er det fordi jeg har bagt den for meget så?? Svar
Hej, Har du husket at smøre dejen godt ud? hvis den bliver for tyk, så kan den nemlig også være svær at rulle 🙂 KH Svar
Jeg vil bare høre hvorfor man bruger kartoffelmel i nogle roulader jeg synes de bliver gummiagtige måske gør jeg noget forkert for det sker ikke når jeg bager roulader uden Mvh Marianne Steiner Svar
Hej Marianne, Kartoffelmel gør bundene mere luftige. Du kan godt bare bruge almindelig mel 🙂 HVis de bliver gummiagtige, så lyder det som om, at du pisker dejen ret kraftigt sammen efter melet er tilsat. Kh Svar
Hej, Det har vi desværre ikke prøvet. Ville prøve med glutenfrit mel i stedet, hvis det er for, at den skal være glutenfri 🙂 Kh Svar
Kan man halvere opskriften så den bliver til 4 personer og skal man bruge bradepande til kagen, hvis ikke hvilken størrelse vi I så anbefale ? Svar