Chokorug ala Lagkagehuset Chokorug ala Lagkagehuset Opskrift til 265278 stk. Opskrift til 26 stk. Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på chokorug ala dem som Lagkagehuset sælger. De er bare mega gode til madpakken eller som en sund snack. Vi bruger dog lidt snydetricks, da vi bruger en rugbrøds færdigblanding i stedet for at lave vores rugbrød, men de er stadig super gode og vigtigst af alt: Nemme at lave! Ingrediensliste 1 pk. færdigblanding til kernerugbrød 200 g. 70% mørk chokolade 1,5 dl. græskarkerner 3 spsk. mørk sirup 240 g. mandler Fremgangsmåde Til den her opskrift skal du bruge en færdigblanding på rugbrød. Du kan bruge hvilken som helst blanding. Bland din rugbrødsblandingen efter pakkens anvisning. Tilsæt sirup og græskarkerner til blandingen og evt. lidt hvedemel, hvis virker meget våd. Der kan nemlig være stor forskel på blandingerne. Sæt den til hævning overdækket med et fugtigt viskestykke i 1 time Hak chokolade groft. Når dejen er færdighævet, så vender du hakket mørk chokolade i dejen. To bageplader med bagepapir gøres klar. Hak mandler og hæld hakkede mandler op i en skål. Hæld rugbrødsdejen ud på bordet. Herefter laves der små “klatter” af dej. Dejen er meget klistret, så brug evt. to skeer til at forme dem. Vend herefter hver klump i hakkede mandler. Placer dem på bagepapiret. Sådan fortsætter du med resten af dejen. Lad herefter dine chokorug efterhæve i 20 minutter. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Bag dine chokorug (én plade af gangen) i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter. Når de er færdigbagte, så tages de ud af ovnen. Lad dem afkøle på en bagerist. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på nemme chokorug ala Lagkagehuset Hver gang vi er på Lagkagehuset, så køber vi altid én af de lækre chokorug, som de har liggende i disken. Det er sådan en lille rugbrødsbolle med mørk chokolade, som er trillet i hakkede mandler og de smager bare så gode! Vi har endnu ikke begivet os ud i en helt hjemmelavet opskrift på dem og den her opskrift tager lidt snydetricks i brug, da vi bruger en færdigblanding på rugbrød. Det er dog let at pifte en kedelig rugbrødsblanding op og lave den til lækre chokorug med chokolade. Så hvis du har lyst til at prøve at lave dine egne chokorug ala Lagkagehuset, så skal du prøve denne opskrift. De er super gode til madpakken eller til eftermiddagssnack både til voksne og børn og så mætter de godt. Mangler du flere ideer til madpakken? Så kan vi anbefale dig at hoppe forbi vores opskrift på Pestosnurrer eller Vores store bløde pizzasnegle. Kan man bruge andet end mørk chokolade i chokorug? Ja, du kan sagtens bruge andet end chokolade i rugbrødsbollerne. Du kan også bruge tørrede frugter såsom tranebær eller abrikos. Derudover kan du også bruge lys chokolade eller dine yndlings nødder. Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hey Ved du om man kan bruge andre blandinger ( kan ikke lige finde hvor de har finax – har fundet en anden hvor man skal alm. gær ) …….? Svar
Hej De er super gode, men bedst på dagen! Kan man sætte dejen til hævning natten over så de er klar til næste formiddag? /Isabella Svar
Hvis man har købt en glutenfri kernebrød blanding – og der står på den pakke at de skal bare i en time. Ville I så stadig kun bage det 18-20 min. Eller bliver det noget bøvl med glutenfri? Svar
Hej Sofie, Vi ville stadig bage dem 18-20 min. (alt efter din ovn), da den opskrift på kernebrød jo er på et helt brød. Du laver jo mindre “boller” ud af dejen 🙂 Kh Svar
Hej Jeg er lidt i tvivl om omkring blandings forholdene – kan det virkelig passe med 200 g mørk chokolade og 240 g mandler? ? Glæder mig til at forsøge at lave dem ? Svar
Hej Prøver chokorug, med er der en grund til chokoladen, først må blandes i efter hævning ?? Vh anni Svar
Hvilken brødblanding har I brugt? Jeg fik 36 chokorug, så lidt flere end forventet ? Jeg brugte Levevis Øko. kernerugbrød blanding. Svar
Hej Lisbeth, Vi har brugt en kerneblanding fra Valsemøllen. Der kan sagtens være forskel på mængden 🙂 Kh Svar
Kan man bruge andet end mørk sirup eller helt udelade det? ☺️ Det er ikke noget jeg har i skabet og ej heller noget jeg ville få brugt til andre ting. Svar
Jeg har fundet den her opskrift, da jeg ikke længere bo i Danmark og savner lagkage huset helt vildt. Jeg har lavet den med en rugbrød blanding fra Ikea som ellers var lidt for kædeligt un synes at resultatet smager meget autentisk. Anden gang har jeg ikke haft mandler og brugt hasselnødder istedet. Der gik også fint. Mange tak og hilsner fra en tysker! Svar
Tilsætter du græskarkernerne hele, og uden at gøre noget ved dem? Syntes ikke man kan se så store kerner i dem, når man kigger på billederne nemlig 🙂 Svar
Hej Kan man bruge honning i stedet for mørk sirup, og skal det være flydende honning så? Eller kan man også bruge fast honning? 😊 Svar