Citron bradepandekage

Citron bradepandekage
Opskrift til personer Opskrift til 24 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

60 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en nem citron bradepandekage med glasur og marcipan. En svampet citronkage i bradepande, som er en god kage til mange.

Ingrediensliste

  • Kage

  • 500 g. smør
  • 800 g. sukker
  • 7 tsk. vaniljesukker
  • 12 stk. æg
  • 1,25 dl. mælk
  • 2,5 dl. citronsaft
  • 1 stk. økologisk citron
  • 5 tsk. bagepulver
  • 575 g. hvedemel
  • 100 g. kartoffelmel
  • 375 g. marcipan
  • Glasur

  • 500 g. flormelis
  • 5 spsk. citronsaft
  • 2,5 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  3. Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen med en elpisker, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 4-5 minutter.
  4. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk godt.
  5. Vej hvedemel, bagepulver og kartoffelmel af i en skål.
  6. Riv skal af økologisk citron.
  7. Sigt de tørre ingredienser og citronskal i den våde dej og vend det i skiftevis med mælk og citronsaft.
  8. Riv marcipan på et rivejern og vend det i dejen med en dejskraber.
  9. Beklæd en bradepande med bagepapir. Fordel dejen i formen.
  10. Bag kagen på anden nederste rille i ovnen i ca. 30-40 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis den kommer op uden rå dej, så er kagen færdig.
  11. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.
  12. Prik huller i kagen med eksempelvis en strikkenål eller kødnål.
  13. Bland flormelis, citronsaft og vand til en glasur.
  14. Hvis glasuren er lidt for tynd, så tilsæt lidt eksta flormelis. Er den omvendt lidt for tyk, så tilsæt lidt mere vand eller citronsaft.
  15. Fordel glasuren udover kagen.

Opskrift på citron bradepandekage

Er du til citronmåne, så vil du elske den her citron bradepandekage! En kæmpe citronkage i bradepande, som er genial og oplagt, hvis man skal bage kage til mange. Det her er en svampet citronkage med marcipan, frisk citronsaft og glasur på toppen. Den kan kaldes for en stor citronmåne i bradepande. Vi har slet ikke tal på hvor mange bradepandekager vi har bagt igennem hele vores liv. En bradepandekage er jo bare en nem kage, hvis man skal bage til mange eller skal have kage med ud af huset. Så slår sådan en kage aldrig fejl. Den her citronbradepandekage er svampet og på ingen måde tør. Vi bruger både hvedemel og kartoffelmel, som gør den ekstra luftig og svampet. Har du ikke kartoffelmel, så kan du erstatte med almindeligt hvedemel. Men den bliver altså bedst med kartoffelmel.

Svampet citronkage

En svampet citronkage er god som tag-med kage, som kollegakage og som kage til både store og små. Det er en nem og lækker kage med citronsmag og glasur på toppen. Vi har også kommet fintrevet frisk citronskal på toppen. Det giver lige lidt ekstra smag og så pynter det også så fint.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på bradepandekager her

Citron bradepandekage

Kæmpe citronkage i bradepande

Vi bagte den her kæmpe citronkage i bradepande, da vi skulle til et stort arrangement i børnehaven. Vi synes ofte, at folk har chokoladekage, kanelkage eller lignende med til sådan nogle arrangementer. Så vi havde lyst til at ryste posen lidt og lave en citronkage. En frisk citronkage med en god smag af citron, som giver noget syrlighed, der står i god kontrast til den søde glasur. Så bliver det den bedste kæmpe citronkage i bradepande. Og sådan en opskrift, som man bruger igen og igen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar