Citronglasur

Citronglasur
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

2 minutter

Samlet tid

2 minutter

Beskrivelse

Lav hurtigt og nemt en citronglasur, som du kan bruge som topping til kager, søde sager og meget mere. En lækker glasur med citron.

Ingrediensliste

  • 200 g. flormelis
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Bland flormelis, citronsaft og vand til en glasur.
  2. Hvis glasuren er lidt for tynd, så tilsæt lidt eksta flormelis. Er den omvendt lidt for tyk, så tilsæt lidt mere vand eller citronsaft.
Bedøm denne ret

Opskrift på citronglasur

Lav nemt og hurtigt en frisk citronglasur. Den lækre glasur kan du bruge til at pynte kager, muffins, lagkager og meget mere. Det er slet ikke svært at lave. Du kan bruge både frisk citronsaft eller citronsaft fra en bøtte. Skal glasuren være gul, så kan du tilsætte gul frugtfarve eller gul pastafarve. Så får din glasur sådan en fin lysegul farve, som blandt andet passer virkelig godt til påskekager. Vi rører glasuren sammen på flormelis, citronsaft og vand. Du kan også blot udelukkende bruge citronsaft for en mere kraftig smag.

Glasur er sådan en ting, hvor man bare må prøve sig lidt frem. Bliver den lidt for tyk, så tilsættes lidt ekstra vand eller citronsaft. Bliver den omvendt lidt for tynd, så tilsættes lidt mere flormelis. Det er forskelligt hvordan man gerne vil have sin glasur. Vi vil grene have, at den er ret tyk, så den ikke glider alt for meget af vores kager.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på pynt

Citronglasur

Glasur med citron og flormelis

Den mest klassiske glasur laves af flormelis og vand. I denne har vi som sagt brugt citronsaft i stedet for udelukkende vand. Hvis du vil lave en Royal Icing, som du kan sprøjte ud eksempelvis på småkager, så kan du i stedet bruge pasteuriseret æggehvide. Så stivner glasuren nemlig.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar