Citrussalat

Citrussalat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minuter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Den bedste citrussalat med appelsin, grape og granatæble. Det hele er toppet med en lækker og nem honningdressing.

Ingrediensliste

 • Salat

 • 2 stk. grapefrugt
 • 2 stk. appelsin
 • 0,5 stk. granatæble
 • 30 g. pistacienødder
 • Dressing

 • 2 spsk. akaciehonning
 • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

 1. Skær skrællen af grape og appelsinerne. Skær dem i tynde skiver (fjern eventuelt kerner).
 2. Pil granatæble, så du får kernerne ud.
 3. Hak pistacienødder groft.
 4. Anret skiverne på et fad.
 5. Rør akaciehonning og olivenolie sammen til en dressing og fordel den ovenpå.
 6. Top med granatæblekerner og hakkede pistacienødder.
Bedøm denne ret

Opskrift på citrussalat

Åh, den her citrussalat er ikke kun smuk, den smager også helt fantastisk! Det er virkelig rigtigt det her med, at vi spiser med øjnene. Og den her salat er virkelig en fryd for både øjne og mund. En frisk citrussalat med appelsiner, grapefrugter og granatæble. Det hele er toppet med sprøde pistaciekerner og en sød honningdressing lavet på akaciehonning. Det giver dig den perfekte kombination af syrligt, sødt og sprødt. Sådan som en god salat skal være i vores øjne.

Det her er en salat, som går rigtig godt til noget lidt krydret mad. Eksempelvis noget mad fra Mellemøsten eller det indiske køkken. Du kan også servere den som en del af en brunchbuffet eller blot til weekendbordet. Det er en slags citrus-frugtsalat og den er altså med til at give dig en god start på dagen med et godt vitaminboost.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på salater med frugter

Citrussalat

Appelsinsalat med grape

Kombinationen af appelsin og grape smager også virkelig godt. Vi ved ikke med jer, men vi elsker simpelthen citrusfrugter. Især når de er i sæson og de er kernefri. Vi plejer at skære skrællen af med en skarp kniv i stedet for at pille den. Så får man nemlig også den hvide hinde af, som der er, hvis man blot piller den. Det er en smagssag. Du kan også blot pille dem. Vi har som sagt brugt en kombination af appelsin og grape, men du kan også tilføje blodappelsin eller andre citrusfrugter. Er du mega bad ass, så kan du også tilføje citron til.

Vi har toppet salaten med en sød honningdressing. Vi synes, at det søde fra dressingen giver godt modspil til det friske og syrlige fra citrusfrugterne. Så går det hele altså op i en højere enhed.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar