Confiteret and

Confiteret and
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på confiteret and, som er konfiterede andelår, som tilberedes i andefedt. Du får mør og saftig and, som er nem at tilberede.

Ingrediensliste

  • 4 stk. andelår
  • 2 fed hvidløg
  • salt/peber
  • frisk timian
  • 1 liter andefedt

Fremgangsmåde

Dag 1

  1. Rens andelårene for urenheder (hvis der skulle være nogle). Dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
  2. Pres hvidløg i en hvidløgspresser.
  3. Smør andelårene ind i hvidløg, frisk timian samt salt/peber.
  4. Kom lårene over i en bøtte. Kom et par kviste timian ved. Luk bøtten til med låget. Sæt lårene på køl til dagen efter, så de har god tid til at trække smag.

Dag 2

  1. Kom andefedtet op i en gryde. Smelt det ved lav varme (Vi havde den på 2 ud af 9 på komfuret).
  2. Tag andelårene ud fra køleskabet. Kom dem over i andefedtet. De skal være helt dækket af andefedt. Man kan med fordel lige rykke lidt rundt på dem og presse dem lidt ned. Hvis de alligevel ikke er helt dækkede, så spæd op med lidt smagsneutral olie som raps- eller solsikkeolie (eller tilsæt ekstra andefedt, hvis du har det).
  3. Nu skal andelårene koge ved lav varme (der skal bare være små bobler i overfladen) til de er møre. De skal have ca. 2 – 3 timer.
  4. Skal andelårene spises med det samme, så tages de op af fedtet. Herefter steges de sprøde på en pande eller i ovnen. Vi foretrækker, at gøre det i ovnen. Gøres det i ovnen, så anbefaler vi at lægge lårene over i en bradepande. Giv dem herefter ca. 10 minutter i en forvarmet ovn ved 210 grader, så skindet bliver sprødt.

Hvis lårene ikke skal spises samme dag

  1. Hvis du ikke skal spise lårene samme dag (man kan nemlig sagtens tilberede dem i god tid), så tages lårene op af fedtet.
  2. Kom dem over i en lufttæt beholder.
  3. Sigt fedtet igennem en fin si og hæld fedtet over andelårene, så de igen er helt dækket. Sæt låget på og sæt på køl. Så kan de holde sig i 70-80 dage på køl.
  4. Når de skal bruges, så tages lårene op af fedtet og så følger du ellers bare fremgangsmåden, som er nævnt ovenfor.
Bedøm denne ret

Opskrift på confiteret and

Her får du en super nem opskrift på confiteret and. Confiteret and har du måske set på dåse i udvalgte supermarkeder. Det er dog slet ikke svært at lave selv og så smager det helt fantastisk! Du får nemlig virkelig mør og smagfuld and. Confiteret and laves ved at tilberede anden eller andelår i sit eget fedt ved lav varme i lang tid. På den måde får man det møreste og lækreste andekød, som uden tvivl vil imponere middagsgæster.

Måske du vil prøve noget nyt til Mortens Aften eller juleaften. Vi har før serveret confiteret and til juleaften, hvilket var et stort hit. Det gode ved confiteret and er også, at det kan forberedes i rigtig god tid. Og så skal det bare lige steges af eller varmes op inden servering. Så hvis du gerne vil have en jul uden stress, så er det en rigtig god idé.

LÆS OGSÅ: Opskrift på flæskesteg

Confiteret and

Confiteret andelår

Det er ofte confiteret andelår, som man laver. Ofte kan man op mod jul også være heldig at finde andelår på tilbud, så er det slet ikke så dyrt at lave de confiterede andelår heller. Andelårene renses og duppes tørre. Herefter marineres de med hvidløg, timian og salt og peber. Og så kommes de i en lufttæt beholder på køl til dagen efter. På den måde får de lov til at trække godt med smag inden de tilberedes. Dagen efter kommes de over i det smeltede andefedt og så skal de ellers bare koge ved lav varme i 2-3 timer til de er møre. Det er så simpelt, som det lyder! Så selvom det måske lyder meget fancy med confiteret andelår, så er det slet ikke svært.

Hvor kan jeg få andefedt?

Det kan dog være en udfordring at få fat på andefedt. Vi har erfaret, at man skal i et større supermarked ofte for at finde det. Føtex og Bilka har det ofte på frost i poser af 1 liter. Ellers kan man høre hos en slagter. Netto har også nogle gange haft det, men det har været i mindre bøtter.

Confiteret and på dåse

Hvad er forskellen så på confiteret and på dåse og når man selv laver det? Den store forskel er, at i dem på dåse, der er anden kogt i fedtet og så skal de ellers blot steges eller varmes i ovnen. Det er derfor rigtig nemt at gå til. Vi synes nu slet ikke, at det er svært at lave selv. Men anden på dåse er også genial, hvis man eksempelvis skal bruge den konfiterede and til anderilette.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar