Cookies med hvid chokolade og mørk chokolade

Opskrift på cookies med hvid chokolade

Cookies med hvid chokolade

Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på verdens bedste cookies med hvid chokolade og mørk chokolade. Sprøde, nemme og hjemmelavede cookies, som er så gode til kaffen eller som snack.

Ingrediensliste

  • 110 g. smør
  • 125 g. sukker
  • 100 g. brun farin
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 250 g. hvedemel
  • 100 g. mørk chokolade
  • 100 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Pisk blødt smør, sukker, brun farin og vaniljesukker i 3-4 minutter.
  3. Tilsæt æg og pisk godt igen.
  4. Vej hvedemel, salt og bagepulver af i en skål.
  5. Tilsæt melblandingen til den våde blanding. Rør det hele godt sammen.
  6. Hak chokolade groft og vend det i dejen.
  7. Vej dejen af til ca. 55-60 g. pr. stk. Pres hver kugle let sammen med hænderne. Placer dem i en bøtte eller tallerken.
  8. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  9. Gør to bageplader klar med bagepapir.
  10. Placer 6 klumper dej på hver plade med god afstand.
  11. Bag én plade af gangen. Bag først i 6 minutter.
  12. Tag herefter pladen ud og vend den. Bag igen i yderligere 6-7 minutter (alt efter hvor kraftig din ovn er). Vi vender pladen undervejs, da vores ovn bager lidt ujævnt. Hvis din ikke gør det, så behøves du ikke at vende dem.
  13. Når de begynder at blive gyldne i kanterne og på overfladen, så tages de ud.
  14. Når de bliver taget ud, så er de stadig bløde. Når de får lov til at køle af, så bliver de hårde.
  15. Bag de resterende cookies.
  16. Lad alle dine cookies køle af på en bagerist.
  17. Når de er afkølet pakkes de i en småkagedåse eller lufttæt beholder.

Bedøm denne ret

Opskrift på cookies med hvid chokolade

De lækreste cookies med hvid chokolade og mørk chokolade. Simple, sprøde, hjemmelavede cookies med masser af chokoladestykker. De er super nemme at lave og så er de altså bare gode som en lille eftermiddagssnack eller som kage til kaffen. Lav en stor portion dej og opbevar den rå cookiedej på køl eller frys den ned. Så kan du altid nemt bage friske og lækre cookies. Perfekt til hvis du får uventede gæster.

LÆS OGSÅ: Cookies med smarties

Opskrift på cookies med hvid chokolade

Chocolate chip cookies med hvid chokolade

Den her kombination af både hvid og mørk chokolade i de her cookies er så lækkert! Du kan også sagtens tilføje lys chokolade, så du får triple chocolate cookies. De ville være helt perfekte til dig, som er en rigtig chokoladegris.

Du kan også sagtens tilføje hakkede nødder, tranebær eller andet til dine småkager. Og du kan selvfølgelig også blot kun bruge enten hvid chokolade eller mørk chokolade, hvis du er mere til det.

Hvilken slags smør skal jeg bruge?

Vi får rigtig ofte spørgsmål omkring smør. I mange opskrifter har det ikke den store betydning hvilken smør man bruger, men i småkager, så er det altså en ret vigtig ingrediens. Når vi bager cookies og småkager, så bruger vi altid “rigtig” smør. Det vil sige, at vi ikke bruger “smørbar”, som er et blandingsprodukt. Det giver, efter vores mening, de bedste cookies og det bedste resultat. Der kan nemlig være forskel på hvordan “rigtig” smør og “smørbar” opfører sig i forhold til bagning og hvor meget dejen flyder ud.

Følg også med på de sociale medier

Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag