Coq au vin Coq au vin Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på coq au vin. En fransk gryderet med kylling og rødvin, som skal have lov til at simre. En simreret med kylling er altid godt. Ingrediensliste Coq au vin 800 g. kyllingeoverlår 1 stk. løg 3 fed hvidløg 2 stk. pastinak 3 stk. gulerod 4,5 dl. rødvin 2 stk. hel nellike 10 stk. peberkorn 3 stk. laurbærblade 3 dl. vand 1 stk. hønsebouillonterning 100 g. bacon i skiver 150 g. champignon 80 g. perleløg 1 spsk. sukker 1 spsk. vand 0,5 bundt frisk persille Kartoffelmos 750 g. kartoffel 30 g. smør 1 dl. mælk salt Fremgangsmåde Krydr kyllingeoverlår med salt og peber. Bruger du en hel hane, så parteres kyllingen, så du ender med 2 overlår, 2 overlår og fire halve bryster. Hak hvidløg fint. Skær løg, pastinak og gulerødder i grove stykker. Varm en stor gryde op med olie eller smør. Steg kyllingen af på begge sider, så det lige får farve. Tag kyllingen af og sæt til side. Sæt gryden tilbage på blusset. Kom evt. lidt ekstra smør eller olie i gryden. Kom hvidløg, løg, gulerødder og pastinak i gryden. Lad det sautere et par minutter. Tilsæt rødvin, hel nellike, laurbærblade, peberkorn, vand og smuldret bouillonterning. Kom kyllingen i gryden (hvis kyllingen ikke er helt dækket, så tilsæt lidt ekstra vand). Sæt låg på gryden og lad det simre ved lav/mellem varme i ca. 45-60 minutter. Imens det simrer, så gøres det resterende klar. Start med at skrælle kartoflerne. Kom dem op i en gryde og dæk med vand. Bring dem i kog og skru herefter en smule ned for varmen og sæt låg på. Lad dem koge til de er møre. Det tager ca. 25-30 minutter alt efter hvor store de er. Rens champignon og skær i både. Skær bacon ud i mindre stykker. Dræn perleløg (eller pil dem, hvis du bruger friske). Varm en pande op uden fedtstof. Kom bacon på panden og lad det sautere til det sprødt og gyldent. Tilsæt nu champignon og lad dem sautere til de har fået farve og er blevet bløde. Tag det hele af panden og sæt til side på en tallerken. Sæt panden tilbage på blusset. Kom perleløg, vand og sukker på panden. Lad det koge en smule op, imens du rører. Lad perleløgene karamellisere. Tag dem herefter af panden og sæt til side sammen med champignon og bacon. Når din kylling er færdig med at simre, så tages gryden af blusset. Tag kyllingestykkerne op. Sigt din sauce, så du får sorteret alle grøntsagerne fra. Hæld saucen tilbage i gryden. Lad den evt. koge yderligere ind, hvis du vil have en kraftigere smag. Hvis den er lidt for tynd, så kan den jævnes med jævning af hvedemel, som er rystet eller pisket sammen med lidt vand. Tilsæt det lidt ad gangen. Smag saucen til med salt/peber. Kom kyllingen tilbage i saucen og tilsæt også bacon, champignon og perleløg (gem evt. lidt til at toppe med). Varm retten godt igennem. Når dine kartofler er møre, så hældes vandet fra. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser sammen med smør og mælk. Smag til med salt. Du kan evt. også bruge en elpisker til at piske det sammen. Hak persille fint. Server din coq au vin med kartoffelmos og persille på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på coq au vin Coq au vin er en fransk simreret med kylling, rødvin og grøntsager. Den smager så skønt og er en virkelig nem simreret, som blot skal passe sig selv. Ved simreretter får retten virkelig lov til at stå og udvikle smag. Samtidig får du mør, saftig og smagfuld kylling, som bare smager så englene synger. Det er en meget simpel ret, som man på ingen måde skal undervurdere. Her får du vores bedste opskrift på coq au vin. Vi har brugt kyllingeoverlår, men mange bruger også en hel hanekylling. Da vi kun skulle lave til to personer, så gav det bare mest mening at bruge overlår i stedet for en hel kylling. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på gryderetter Gryderet med kylling Gryderetter behøves ikke altid at være med oksekød eller svinekød. Man kan nemlig lave nogle ret lækre gryderetter med kylling og denne her er ingen undtagelse. Brug en god rødvin, gerne en fra Bourgogne, som du bruger til at braisere retten i. Så kan man meget passende også lige tage et glas, imens maden får lov til at simre. Vi serverer retten med en cremet og let kartoffelmos, som er rørt op med smør og mælk. Det er bare altid så lækkert med kartoffelmos til gryderetter. Det er derfor også en ret til den tungere side, hvorfor den er perfekt til en efterårsaften eller vinteraften, hvor man gerne vil lave lidt ekstra lækker aftensmad. Hvis du endnu ikke har prøvet den, så kan den altså varmt anbefales. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.