Couscousfrikadeller Couscousfrikadeller Opskrift til 12243648 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på vegetariske couscousfrikadeller. De lækreste frikadeller lavet på couscous, æg, rasp og grøntsager. Ingrediensliste 75 g. couscous 1 dl. vand 1 stk. rødløg 2 fed hvidløg 0,25 bundt frisk persille 50 g. fetaost 25 g. rasp 3 stk. æg salt/peber Til stegning 1 dl. raps- eller solsikkeolie Fremgangsmåde Den vægt der er angivet for couscous er i tør vægt. Mål couscous op og put det i en skål. Kog vand og hæld det over dine couscous. Sæt et låg på eller noget andet der kan dække skålen, imens det trækker. Efter 5-10 minutter, så skulle dine couscous gerne have suget alt vandet og så kan du skille dem en smule af med en gaffel. Hak rødløg, hvidløg og persille fint. Bland couscous med æg, smuldret feta og alle de resterende ingredienser. Lad “farsen” stå og trække et par minutter. Hvis den herefter stadig virker meget våd, så tilsæt lidt ekstra rasp. Varm en pande op med raps- eller solsikkeolie. Form frikadeller ud af farsen. Du kan bruge en ske og indersiden af din hånd til at forme dem. Eller den metode som du bedst kan finde ud af. Steg dem cirka 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune. Tag dem af panden og lad dem køle af en smule inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på couscousfrikadeller Her får du en super nem og lækker opskrift på couscousfrikadeller. Lækre, nemme og sunde vegetarfrikadeller lavet med kogt couscous. Selvom de er vegetariske, så har de stadig masser af smag, eksempelvis fra persille, løg og hvidløg. De er super gode, hvis du vil have vegetaraftensmad. Det skader nemlig ikke at tage et par kødfrie dage. Det kan også spare dig for lidt penge, da vegetarmad ofte er billigere end hvis man skal have kød. De her couscousfrikadeller er derfor helt perfekte til dig, som gerne vil spare lidt på budgettet og lidt på kødet. LÆS OGSÅ: Quinoadeller Nemme vegetarfrikadeller Det her er nogle lækre og nemme vegetarfrikadeller. Selvom de er vegetariske, så er de stadig fyldt med smag og de får en rigtig god konsistens, som minder meget om en “rigtig” frikadelle. Vi elsker at finde på alternativer til kød, som er nemt og som stadig er sundt. De her vegetarfrikadeller er lavet med couscous, men man kan også lave dem med kogt bulgur, quinoa eller ris. Det er alle sammen kornsorter, som er nemme at få fat i og som giver lækre vegetarfrikadeller. Forslag til tilbehør til couscousfrikadeller Man kan servere forskelligt tilbehør til sine couscousfrikadeller. Vi elsker en stor, grøn salat eller nogle bagte kartofler til. Vi kan blandt andet anbefale den her salat med kogt perlespelt, pesto og feta. Den mætter også super godt og sammen med vegetarfrikadellerne, så har du altså et solidt, sundt måltid, som holder dig mæt længe. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej! Skal der hvedemel i dejen til vegge-dellerne eller kun hvis dejen er for våd som der står under punkt 7? Vil bare lige være sikker grundet formuleringen ‘ekstra’ hvedemel 🙂 Mvh og tak for gode opskrifter! Svar
Hej Maja, Der skal ikke hvedemel i selve dejen, men hvis den virker lidt for våd, så kan man tilsætte lidt. Har lige ændret det til, at man i stedet skal tilsætte lidt ekstra rasp, hvis den er for våd 🙂 Beklager forvirringen! Kh Svar
Hejsa, kan vegge-dellerne nemt fryses ned? Håber meget de kan, så der kan gemmes lidt til fryseren 🙂 kh Svar