Quinoadeller

Opskrift på de bedste quinoadeller
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på sprøde quinoadeller. Det er nemme og sunde vegetarfrikadeller med quinoa, som mætter godt. Server med en god salat.

Ingrediensliste

  • 75 g. quinoa
  • 2 stk. æg
  • 2 stk. gulerod
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. paprika
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. peber
  • 35 g. havregryn
  • 15 g. parmesan
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Skyl quinoa grundigt i vand og kog det efter pakkens anvisning. Dræn quinoa og skyl i koldt vand. Sæt det til side.
  2. Riv gulerødder fint på et rivejern. Det er vigtigt, at man river det så fint man kan, da store stykker vil gøre “farsen” mere besværlig at samle. Pres så meget vand ud af gulerødderne, som du kan.
  3. Hak løg, persille og hvidløg fint.
  4. Rør quinoa sammen med gulerødder, æg, løg, persille og hvidløg.
  5. Tilsæt paprika, salt og peber.
  6. Tilsæt havregryn, revet parmesanost og hvedemel. Lad “farsen” stå og trække et par minutter. Hvis den herefter stadig virker meget våd, så tilsæt lidt ekstra hvedemel.
  7. Varm en pande op med raps- eller solsikkeolie.
  8. Form frikadeller ud af farsen. Du kan bruge en ske og indersiden af din hånd til at forme dem. Eller den metode som du bedst kan finde ud af.
  9. Steg dem cirka 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.
  10. Tag dem af panden og lad dem køle af en smule inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på de bedste quinoadeller

Her får du vores bedste opskrift på hjemmelavede quinoadeller. Det er de absolut bedste vegetarfrikadeller med quinoa, persille og æg. De mætter godt og så er de bare helt fantastiske sammen med en smagfuld salat. De har en virkelig god konsistens, som minder rigtig meget om frikadeller lavet af kød.

LÆS OGSÅ: Squashfrikadeller

Opskrift på de bedste quinoadeller

Vegetar frikadeller med quinoa og gulerødder

Det her er de lækreste vegetarfrikadeller med quinoa og gulerødder. De har masser af smag, en god konsistens og så mætter de godt. Vegetariske frikadeller behøves slet ikke at være kedelige og de behøves ikke at være svære at lave. Dem her består af simple og sunde ingredienser. De er stegt på panden i olie. Noget af det vigtigste ved en god vegetarfrikadelle er faktisk, at du ikke går på kompromis med mængden af olie. Hvis du bruger for lidt, så kan de godt smuldre fra hinanden. Men sådan er det jo også med rigtige frikadeller. De skal jo helst bade i smør og olie!

Nemme og sunde vegetarfrikadeller

Disse vegetariske frikadeller består primært af quinoa, æg, persille, havregryn, gulerødder og lidt parmesanost. De er ikke veganske eftersom der er æg og ost i, så de er primært til dig, som gerne vil undgå kød eller som blot vil prøve at skære ned på mængden af kød.

Vegetar frikadeller med quinoa 

Forslag til tilbehør til quinoadeller

Vi elsker at servere en god salat som tilbehør til disse quinoadeller. Det er til sammen et sundt og nærende måltid. Vi kan blandt andet anbefale denne bulgursalat med granatæble. Den er super lækker og komplimenterer vegetarfrikadellerne godt.

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

 

Kommentarer

Skriv en kommentar