Crispy Butterfly Kylling med spicy tomatsauce og fritter

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

En lækker opskrift på sprød kylling med rodfrugtfritter og en spicy tomatsauce. Det er anderledes aftensmad med kylling, men derimod rigtig smagfuldt. Det er godt at prøve andre retter med kylling i stedet for at holde sig til de klassiske.

Ingrediensliste

 • 500 g. kartoffel
 • 200 g. gulerod
 • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
 • salt/peber
 • 250 g. tomat
 • 2 fed hvidløg
 • 0,5 stk. frisk chili
 • 450 g. kyllingebryst
 • 1 stk. æg
 • 100 g. rasp

Fremgangsmåde

 1. Skyl kartofler og gulerødder (skræl dem hvis de ikke er pæne). Skær dem i lange fritter. Bland dem i en skål med lidt olie og salt.
 2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Når ovnen er opvarmet klargøres en bageplade med bagepapir, hvor fritterne spredes ud på.
 3. Bag dem i ovnen i cirka 25-30 minutter.
 4. Nu skal tomatsaucen laves. Hak tomater, hvidløg og chili groft. Hæld det i en gryde med lidt olie og salt. Bring det i kog.
 5. Når det har simret i cirka 10 minutter bruges en stavblender til at blende saucen.
 6. Skær kylling halvt over på den vandrette led (så det ligner en sommerfugl).
 7. Gør to skåle klar, hvor der i den ene skål piskes et æg og i den anden skål blandes rasp og salt.
 8. Vend nu kyllingestykkerne i æg og derefter rasp.
 9. Når fritterne har fået 25-30 minutter, så lægges kyllingerne ind på bagepladen. Tænd nu for grill på ovnen og lad den fortsæt være 200 grader.
 10. Bag kyllingen i 15-20 minutter.
Bedøm denne ret

Opskrift på Crispy Butterfly Kylling

Opskrift på en anderledes aftensmad, nemlig crispy butterfly kylling. Det er sprød paneret kylling, som er serveret sammen med en stærk tomatovs og sunde fritter lavet af rodfrugter.

Man kan nemt få en tendens til at lave de samme retter til aftensmad igen og igen. Det er ofte af den simple grund, at man ikke har ideer eller gider at lede efter nye opskrifter. Sådan har vi det også nogle gange. Så derfor udfordrede vi os selv ved at lave en ret, som vi normalt ikke ville kaste os ud i.

Men den blev virkelig gode. Den tynde, sprøde kylling sammen med de lækre rodfritter, serveret med den lettere spicy tomatsauce. Det blev altså bare rigtig god aftensmad, som faktisk også er nemt at lave.

LÆS OGSÅ: Crispy chicken med gulerodsfritter

Crispy Butterfly Kylling med spicy tomatsauce og fritter

Sprød kylling med rodfrugter

Det her er vores fortolkning af en anderledes ret med kylling og rodfrugter. Man kan godt have tendens til at køre i de samme retter igen og igen. Derfor synes vi det er sundt at prøve noget nyt engang i mellem. Og vi er næsten sikre på, at du aldrig har fået denne ret før!

I stedet for tomatsaucen, så kan du også lave en lækker tzatziki eller en hjemmelavet aioli. Det er kun fantasien, som sætter grænser. Der er så mange muligheder, når det gælder kylling.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar