English muffins

English muffins
Opskrift til stk. Opskrift til 8 stk.

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på English Muffins, som du kan bruge til Eggs Benedict. Engelske boller, som bages på pande i stedet for i ovnen.

Ingrediensliste

  • 2 dl. vand
  • 25 g. gær
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 300 g. hvedemel
  • 20 g. grahamsmel

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i lunkent vand.
  2. Tilsæt olie, salt og sukker.
  3. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret.
  4. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time overdækket med et fugtigt viskestykke.
  5. Drys grahamsmel ud på bordet.
  6. Tag dejen ud på bordet.
  7. Rul dejen ud til ca. 1,5 cm. tykkelse. Drys med lidt grahamsmel på toppen også ved udrulning.
  8. Stik dejen ud med en rund udstikker.
  9. Varm en tør pande op til lav/middel varme.
  10. Placer ‘bollerne’ på panden.
  11. Lad dem bage ca. 10 minutter på hver side.
  12. Hvis de ikke er helt færdigbagte, så kan de bages færdige i ovnen ved 190 grader varmluft.
  13. Tag dem af panden og lad dem køle af.
  14. Flæk dem ved at stikke en gaffel ind hele vejen rundt langs kanten. Åben bollen og nyd med smør.
Bedøm denne ret

Opskrift på English muffins

Lav dine helt egne English muffins! Det er nemlig slet ikke så svært og så kan de lækre boller bruges til blandt andet hjemmelavet Eggs Benedict. Som navnet siger, så er det en engelsk bolle, som man bager på en pande i stedet for i ovnen. Heraf får de nemlig også det flade udseende. Bollerne spises traditionelt ved at man stikker en gaffel ind i siderne af den og så rister man dem, inden de spises. Grunden til, at man deler den med en gaffel er for at få en mere ujævn overflade. Når de så ristes, så bliver de ekstra sprøde.

LÆS OGSÅ: Kærnemælksboller

English muffins

Engelske muffins

De engelske muffins bruges som sagt blandt andet til Eggs Benedict, men de er nu også ganske lækre som en morgenbolle. Eftersom man oftest spiser dem efter de er ristet, så er det også nogle boller, hvor man ikke behøves at skynde sig med at spise dem, imens de er lune og nybagte.

Derudover kan de sagtens fryses ned. Vi laver faktisk en stor portion og så fryser vi dem ned. Så er det nemt at tage et par boller op til en omgang Eggs Benedict. Man kan nemlig ikke købe English muffins i ret mange supermarkeder, så derfor laver vi dem gerne selv.

Så hvis du endnu ikke har prøvet en omgang Eggs Benedict, så anbefaler vi på det kraftigste, at du prøver kræfter med det. OG at du selv bager de engelske boller dertil! Det er altså bare en luksuriøs morgenmad.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar