Eggs Benedict

Eggs Benedict
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet Eggs Benedict med english muffins, sprød bacon, porcheret æg og hjemmelavet hollandaise sauce.

Ingrediensliste

  • Hollandaise

  • 125 g. smør
  • 3 stk. æggeblomme
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. citronsaft
  • salt/peber
  • Andet

  • 2 stk. english muffins
  • 0,5 pk. bacon i skiver
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 4 æg
  • 0,5 bundt purløg

Fremgangsmåde

Hollandaise

  1. Først smeltes smørret i en gryde.
  2. Derefter skal smørret tages fra i et lille krus eller en skål, som du nemt kan hælde fra.
  3. I en lille gryde kommes æggeblommer og hvidvin i. Tænd for gryden ved lav varme. Pisk det godt sammen.
  4. Herefter tilsættes smeltet smør lidt af gangen, imens der fortsat piskes. Fortsæt sådan indtil du har brugt alt smør.
  5. Smag til sidst til med citronsaft, salt og peber. Tag herefter din hollandaise af varmen.

Samling

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  3. Fordel bacon på bagepapiret med et par centimeters mellemrum.
  4. Bag din bacon i den varme ovn i ca. 6-10 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med det efter 6 minutter. Det skal være gyldent.
  5. Tag bacon ud og lad det køle af.
  6. Hak purløg fint.
  7. Kog en gryde med vand.
  8. Kom hvidvinseddike i vandet.
  9. Skru ned for vandet, så det ikke koger helt voldsomt.
  10. Klæk æggene ud i hver deres glas.
  11. Lav en hvirvel i vandet med et piskeris.
  12. Kom forsigtigt æggene ned i vandet. Lad det koge i 3-4 minutter til hviden er stivnet.
  13. Tag forsigtigt ægget op med en hulske.
  14. Flæk dine English muffins. Rist dem på en brødrister.
  15. Anret en muffin med en skive bacon, dernæst det pocherede æg. Top med hollandaisesauce og friskhakket purløg samt lidt friskkværnet peber.
  16. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på Eggs Benedict

Eggs Benedict er den ultimative morgenmad til de langsomme morgener i weekenden. Det er den absolut mest luksuriøse omgang morgenmad, som man næsten kan lave. Det består af en english muffin, som man topper med bacon, porcheret æg og masser af hollandaise sauce. Det er virkelig opskriften på en bid af himlen, hvis du spørger os!

Til opskriften skal man bruge english muffins. Her kan du lave en omgang selv eller du kan købe dem færdiglavet. Det er dog ikke alle supermarkeder, som har dem. Ellers kan du også sagtens bruge en almindelig bolle eller noget lækkert brød. Men hvis du selv vil prøve kræfter med dem, så kan vi anbefale dig at prøve vores opskrift på dem lige her. De er nemlig slet ikke så svære at lave og så kan man sagtens fryse dem ned.

LÆS OGSÅ: Havregrød med banan

Eggs Benedict

Morgenmad med æg og bacon

Hvis du normalvis laver en omgang scrambled eggs og stegt bacon, så er den her omgang altså lige næste level! Porcheret æg, sprød bacon og hjemmelavet hollandaise. Det er i hvert fald den ultimative kaloriebombe, men den er uden tvivl det hele værd, når det hele bare skal være lidt ekstra lækkert.

Selvom det måske lyder ret fancy med Eggs Benedict, så er det faktisk slet ikke så svært eller tidskrævende at lave. Det tager selvfølgelig længere tid end at lave en ostemad, men man bliver til gengæld også belønnet for den store indsats. Det smager nemlig helt fantastisk og alle vi har serveret det for har været så begejstrede for det.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar