Fajita-kylling med bulgursalat

Fajita-kylling med bulgursalat
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på fajita-kylling med bulgursalat med agurk, forårsløg og persille. Det hele er serveret med en hvidløgsdressing.

Ingrediensliste

  • 400 g. kyllingebryst
  • 100 g. creme fraiche
  • 0,5 brev fajita spice mix
  • 150 g. bulgur
  • 0,5 stk. agurk
  • 1 bundt frisk persille
  • 0,5 bundt forårsløg
  • Dressing

  • 100 g. creme fraiche
  • 1 fed hvidløg
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at marinere kyllingen.
  2. Rens kylling og skær i mindre, tynder fileter (så er de hurtigere om at blive færdigstegte).
  3. Vend kylling sammen med creme fraiche og fajitakrydderi. Lad det stå og trække, imens du gør de andre ting klar.
  4. Sæt bulgur over og kog efter pakkens anvisning.
  5. Imens bulgur koger, så gøres tingene til salaten klar. Halver agurk. Skrab det ‘våde’ ud. Skær i tynde stykker. Hak persille og forårsløg fint.
  6. Kom agurk, forårsløg og persille op i en stor skål (hvor du også kan vende bulgur i).
  7. Varm en pande op med smør eller olie.
  8. Kom den marinerede kylling på panden. Lad den stege 4-5 minutter på hver side eller til den er færdigstegt.
  9. Dræn bulgur og skyl under koldt vand i en si.
  10. Bland bulgur med grøntsagerne i skålen. Smag til med lidt salt.
  11. Hak hvidløg fint. Rør dressingen sammen af creme fraiche, hvidløg samt salt/peber.
  12. Server din bulgursalat med den stegte kylling og hvidløgsdressingen ovenpå.
Bedøm denne ret

Opskrift på fajita-kylling med bulgursalat

Her får du opskriften på aftensmad på 30 minutter, nemlig den her lækre omgang fajita-kylling med bulgursalat. Vi elsker sådan nogle retter her, fordi de passer bare perfekt ind i en travl hverdag. Det er sundt, mætter godt og så består det af få ingredienser. Det bliver ikke bedre! Kyllingen er marineret i creme fraiche og fajita spice mix. Fajitakrydderiet er dét der krydderi, som du kan få i sådan nogle små breve. De plejer at være i afdelingen med de mexicanske varer. Det er så smart med sådan et krydderibrev, da det er en god og nem blanding. Så skal man ikke selv stå og blande en masse krydderier. Udover fajita spice mix, så er kyllingen også marineret i creme fraiche. Måske du kender det fra indisk kylling, hvor man ofte marinerer kyllingen i et syrnet mælkeprodukt. Det er nemlig med til at gøre din kylling saftig.

Udover fajita-kyllingen, så har vi lavet en nem bulgursalat, som er vendt sammen med friske krydderurter og agurk. Men du kan i princippet bruge alle de slags grøntsager, som du har lyst til i den. Det her var lige det vi havde og så er det hurtigt at snitte og gøre klar. Det hele er toppet med en hurtig hvidløgsdressing på creme fraiche. Vi elsker nemlig at udnytte nogle af de ingredienser, som allerede bliver brugt i retten.

LÆS OGSÅ: Klik her og find flere opskrifter på måltidssalater

Fajita-kylling med bulgursalat

Bulgursalat med kylling

Vi elsker bulgursalat med kylling. Det er sådan en dejlig og let måde at få en god og mættende salat på. At tilsætte bulgur, pasta eller andet gør vi nemlig også ofte for at give noget mere fylde og mæthed til vores salater. I stedet for bulgur, så kunne man også bruge pasta, perlespelt, couscus, quinoa eller hvad man ellers er til.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar