Tomatsuppe med bacon

Opskrift på tomatsuppe med bacon
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en cremet og nem, hjemmelavet tomatsuppe med bacon, pasta, creme fraiche og persille på toppen. Den bedste opskrift på tomatsuppe!

Ingrediensliste

 • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
 • 2 fed hvidløg
 • 1 stk. løg
 • 2 stk. porre
 • 5 dl. vand
 • 1 tsk. tørret oregano
 • 0,5 tsk. chiliflager
 • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
 • 800 g. hakkede tomater på dåse
 • 2,5 dl. madlavningsfløde
 • salt/peber
 • Tilbehør

 • 50 g. creme fraiche
 • 200 g. bacon i tern
 • 0,5 bundt frisk persille
 • 100 g. suppehorn
 • Læg alle varer i kurv på Nemlig

Fremgangsmåde

 1. Hak løg, hvidløg, chili og porrer fint.
 2. Opvarm en gryde med olie eller smør.
 3. Tilsæt løg, hvidløg, porrer og chili til gryden. Lad det sautere et par minutter eller til grøntsagerne er bløde.
 4. Tilsæt vand, smuldret bouillonterning, hakkede tomater på dåse samt salt/peber og oregano til gryden.
 5. Lad det hele simre i 10 minutter.
 6. Blend nu suppen med en stavblender eller i en blender og tilsæt derefter fløde. Lad det koge hurtigt op under omrøring.
 7. Kog suppehorn efter pakkens anvisning.
 8. Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt bacontern til panden. Lad dem stege til bacon er sprødt og gyldent.
 9. Hak persille fint.
 10. Anret suppen med suppehorn og top med bacon, hakket persille og en klat creme fraiche.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 4 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Vitamix blender

Køb her

Bosch stavblender

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på tomatsuppe med bacon

Den bedste opskrift på en nem, hjemmelavet tomatsuppe med bacon, pasta og frisk persille. Den her opskrift på tomatsuppe er nem og cremet og så er den lavet med porrer, chili, fløde og tomater. Vi topper den stort set altid med en klat creme fraiche, sprødstegt bacon, suppehorn og lidt frisk persille. Det er én af de bedste hjemmelavede supper, som vi kender! Det er altid en sikker vinder, når aftensmaden skal være nem og lækker.

Vi bruger hakkede tomater fra dåse, men du kan sagtens bytte dem ud med friske tomater. Her bruger du bare samme mængde. Det er især lækkert, når tomater er i sæson og du kan få lækre, smagfulde tomater. Sådan nogle godt solmodne tomater smager bare super godt og giver masser af smag og sødme til suppen. Du kan også fryse tomaterne ned, så du også kan nyde de lækre tomater i efteråret og vinteren. Men suppen smager altså også rigtig godt med hakkede tomater fra dåse.

LÆS OGSÅ: Kartoffel-porre suppe med bacon

Opskrift på tomatsuppe med bacon

Hjemmelavet tomatsuppe

Det er en af de bedste supper, efter vores mening. Og hvis du elsker tomatsuppe lige så meget som os, så skal du prøve den her version. Den har lige et lille twist af chili, som lige løfter smagen og som komplimenterer den milde suppe godt. Du kan selvfølgelig også sagtens udelade chili, hvis du slet ikke er til stærk mad, selvom det er ganske lidt vi bruger. 

Det er så nemt at lave hjemmelavet tomatsuppe. Det er hurtig, nem og billig aftensmad, som hverken kræver mange ingredienser eller langt tid i køkkenet. Suppen kan også sagtens fryses ned, så du har nem aftensmad andre dage, hvor tiden måske er endnu mere knap. Med den her opskrift får du en cremet suppe fyldt med smag. Vi tilsætter madlavningsfløde, som lige gør den ekstra cremet. I stedet for det, så kan du også sagtens bruge piskefløde for en lidt federe suppe. Ellers kan der også bruges creme fraiche eller naturel flødeost.

Den bedste suppe med tomat

Det her er uden tvivl en af vores bedste opskrifter på suppe med tomat. Udover tomat, så er der også porrer, løg og hvidløg i, som giver en rigtig god smag. Vi elsker suppe med tomat. Især når den bliver toppet med en klat fed creme fraiche, sprøde bacontern, frisk persille og suppehorn. Når man tilsætter suppehorn, så mætter den også lige lidt ekstra. Ellers serverer vi også gerne en omgang hjemmelavede luksus hvidløgsbrød eller almindelig flute til.

hjemmelavet tomatsuppe

Tomatsuppe tilbehør

Som tilbehør til tomatsuppe, så får vi altid pasta (suppehorn) og sprød bacon. Skal det være ekstra godt, så kommer der også en klat creme fraiche oven i og et drys af frisk persille. Du kan også servere flútes til eller vores luksus hvidløgsbrød, som kan laves på 10 minutter. Dét er altså et ret lækkert og solidt måltid. Det tilbehør man vælger dertil er selvfølgelig helt op til en selv. Hvis du ikke er til creme fraiche, så udelader du blot det og hvis du vil udelade suppehorn, så gør du også bare det. Du kan lave den præcis, som du bedst kan lide den. Det her er bare en rigtig god grundopskrift på hjemmelavet, cremet tomatsuppe. 

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Hejsa,

  Kan man slet ikke se næring indhold i nogle af jeres opskrifter? Ville rigtig gerne vide antal kalorier pr. portion 🙂

 2. Hej, jeg elsker jeres opskrifter – men hvis I ville skrive energiindholdet i retterne, ville det være en stor hjælp.

  Mvh Tina

  1. Hej Tina,

   Du kan se kalorieindhold på alle vores opskrifter som medlem af Mit Mummum eller i vores app 🙂

   Kh

 3. Hej
  Kunne være mega fedt hvis i ville skriv hvor mange gram de 431,5 kj gælder for, for hvad er en portion?

Skriv en kommentar