Fastelavnsboller med hindbærskum
Forberedelsestid
20 minutterTilberedelsestid
1 time og 30 minutterSamlet tid
1 time og 50 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på lækre og friske fastelavnsboller med hindbærskum og syltetøj. En lækker udgave af fastelavnsboller, som er anderledes end den almindelige.
Ingrediensliste
-
Boller
- 2 dl. mælk
- 25 g. gær
- 45 g. sukker
- 0,5 tsk. salt
- 1 stk. æg
- 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
- 400 g. hvedemel
-
Fyld
- 200 g. frosne hindbær
- 6 spsk. sukker
- 5 dl. piskefløde
- 6 spsk. hindbærmarmelade
Fremgangsmåde
Boller
- Lun mælken. Tilsæt gær og opløs gæren her i.
- Tilsæt salt, sukker og et sammenpisket æg.
- Tilsæt olie.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være lidt klistret. Hvis den er for flydende, så tilsæt lidt ekstra mel.
- Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted. Lad den hæve til dobbelt størrelse. Ca. 1 time.
- Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
- Vej bollerne af til 70 g. stykket.
- Tril bollerne runde.
- Placer bollerne tæt på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dem efterhæve i 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
- Bag bollerne i cirka 13-15 min, alt efter din ovns styrke.
- Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.
Fyld
Hindbærskum
- I en lille gryde bringes frosne bær i kog sammen med sukker ved middel varme. Lad det koge ind til en tyk bærcoulis og tag så gryden af varmen.
- Lad det køle helt af. Du kan med fordel stille det i køleskabet eller hælde det over i en skål og sætte det i fryseren 1 time.
Ved samling
- Pisk fløde til en fast skum. Vend forsigtigt hindbærcoulis i flødeskummet.
- Skær toppen af bollerne.
- Put hindbærskum i en sprøjtepose med stjernetyl.
- Sprøjt hindbærskum ud på bollerne. Placer 1,5 tsk. hindbærmarmelade ovenpå i midten af skummet. Læg overbollen på.
- Drys til sidst med flormelis igennem en trådsi.
- Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Opskrift på lækre fastelavnsboller med hindbærskum
Her får du en super nem opskrift på de lækreste fastelavnsboller, som er fyldt med hindbærskum og syltetøj. De er super lækre og nemme at lave! En frisk og anderledes fastelavnsbolle.
Det er for alvor ved at være tid til fastelavnsboller. Vi elsker dem og laver dem i alle mulige afskygninger. Måske du skal prøve vores klassiske fastelavnsboller? Eller måske den svenske udgave, som kaldes semlor.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også påInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Hejsa,
Det er ikke angivet hvor meget vand der skal bruges?
Hej Helle,
Der skal ikke bruges noget vand 🙂
Kh
Kan de fryses?
Hej Anne,
Ja uden fyld:)
Kh
Kan selve bollen bages dagen før og stadigvæk være lækker 😏
Hejsa,
Det kan de sagtens ja 🙂
Kh
Hvor mange bliver der ca.?
Hej Theresa,
12 stk. 🙂
Kh
Hvor mange kcal er der i en bolle?
Hej,
Det udregner vi desværre ikke 😀
Kh
Hej mumum
Kan man lave opskriften dagen inden og samle den og stille den på køl, vil den stadigvæk være god at servere dagen efter ?
Mvh
Sidi
Hej Sidi,
Du kan sagtens bage bollerne dagen inden. Men vi vil anbefale at vente med at komme fyld i til på selve dagen 🙂
Kh
Hej ☺️
Kan man også fryse dem “rå” og så tage dem direkte fra fryseren og så i ovnen?
Hej Maibrit,
Det kan du sagtens, men du skal bare tage dem ud et par timer før, så de får lov til at tø op og hæve inden de bages 🙂
Kh
Hvor længe skal de ca hæve – første gang?
Hej Mille,
Ca.1 time 🙂
Kh
Hvor mange timer inden kan fyldet puttes i og stå på køl?
Hejsa,
De er bedst, når de er nylavede, men ellers kan de godt stå 3-4 timer på køl. 🙂
Kh
Hej 🙂 hvor lang tid kan bollerne ca. holde sig?
Og kan jeg lave fyldet i dag og så er det stadig lækkert imorgen? Hvis jeg stiller det i en beholder for sig selv
Hejsa,
I ca. 2-3 dage, men de er selvfølgelig bedst helt nybagte 🙂
Og ja, du kan godt lave fyldet i dag.
Kh