Tilmeld nyhedsbrev

Fastelavnsboller – Tangzhong metoden

Fastelavnsboller – Tangzhong metoden

Fastelavnsboller – Tangzhong metoden

Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

En lækker opskrift på fastelavnsboller bagt ud fra tangzhong metoden, som giver dig verdens bedste fastelavnsboller, hvor alt cremen bliver inden i bollen. Vi kan slet ikke vente på, at det bliver år 2020 og vi skal fejre fastelavn igen. Indtil da, må vi lave en masse lækre sommerkager, imens vi venter.

Ingrediensliste

Jævning

  • 53 g. hvedemel
  • 265 g. vand

Dej

  • 132 g. vand
  • 100 g. smør
  • 25 g. gær
  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 480 g. hvedemel

Kagecreme

  • 1 brev kagecreme (Dr. Oetker)
  • 3 dl. mælk

Fremgangsmåde

1. Lav først jævningen af hvedemel og vand. Put det op i en lille gryde og pisk det sammen inden du tænder for varmen. Tænd for varmen og pisk jævnligt i gryden, indtil det begynder at tykne. Den skal varmes op til kogepunktet, så du får en konsistens, som minder om budding. Tag den herefter af varmen og lad den køle ned til stuetemperatur.
2. I din røreskål vejes alle de resterende ingredienser op. Først tilsættes de resterende 132 g. vand, som skal være fingervarmt, hvor gær røres ud i. Herefter tilsættes salt, sukker, æg og de resterende 480 g. hvedemel. Tilsæt din jævning og begynd at ælte dejen med din dejkrog. Lad den ælte ved lav hastighed i ca. 3-4 min.
3. Vej smør af og skær i mindre stykker. Smørret tilsættes.
4. Lad nu din dej ælte ved medium hastighed, indtil den begynder at slippe kanterne. Det kan tage alt mellem 10-20 min. alt efter hvor god din røremaskine er. Når du kan lave glutentesten på den og den er godkendt, så er dejen færdig. Glutentesten laves ved at tage en lille klump dej, hvorefter du hiver dejen ud. Hvis du kan hive dejen ud, uden at den går i stykker, så er din dej klar. Hvis den går i stykker, så skal den æltes lidt længere.
5. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
6. Imens dejen hæver, røres din kagecreme sammen. Du kan bruge en færdigblanding ligesom os eller lave en hjemmelavet.
7. Når dejen er færdighævet, så tages den ud på et meldrysset bord.
8. Del dejen i to og rul den ud som vist på nedenstående billeder.
9. Stik cirkler ud med en udstikker eller et glas. Placer en spsk. kagecreme på og placer en cirkel ovenpå igen. Tryk den let samme rundt i kanten og placer på en bageplade beklædt med bagepapir.
10. Sådan fortsætter du, indtil der ikke er mere dej.
11. Lad dine boller efterhæve i ca. 45 min. et lunt sted. Det er vigtigt, at de hæver nok, så de to cirkler “hæver” sammen.
12. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
13. Pensel dine boller med sammenpisket æg.
14. Bag dem i ca. 12-15 min. alt efter styrken på din ovn.
15. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
16. Pynt med glasur lavet på vand og flormelis.

 

Obs: Flere oplever, at dejen er meget tynd. Det kan der være flere årsager til. For det første, så er det vigtigt at vælge en hvedemel, som har højt proteinindhold. For det andet, så er det vigtigt, at jævningen er helt kold, når den tilsættes.
Men en Tangzhong dej er mere klistret end en almindelig dej.

Bedøm denne ret

Vil du bage de bedste fastelavnsboller til fastelavn 2020? Så skal du prøve at bage dem med tangzhong metoden. Hvis du ikke har hørt om tangzhong før, så kan du læse om det lige her, men kort fortalt, så er det en japansk bagemetode. Det sikrer dig lækkert, saftigt og luftigt bagværk, som holder sig frisk længere tid end almindeligt bagværk.

Det er faktisk næsten som at bage med bageenzymer, hvis du har prøvet det.

De her fastelavnsboller er ingen undtagelse for hvor lækkert bagværk man får. Fyld dem med en lækker vaniljecreme og så har du altså verdens bedste fastelavnsboller i vores optik.

Du kan folde dem, som man normalt folder en fastelavnsboller eller du kan prøve vores lille trick ved at stikke dejen ud til cirkler og samle fastelavnsbollerne på den måde.

Vi får i hvert fald lækre fastelavnsboller, hvor der ikke er en eneste dråbe creme, som er spildt. Der er nemlig ikke noget værre end en hul bolle uden creme.

Skriv en kommentar