Fedtebrød med citronglasur Fedtebrød med citronglasur Opskrift til 102030405060708090100 stk. Opskrift til 70 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på gammeldags fedtebrød med citronglasur. De lækreste småkager med kokos og glasur med citron. En god julesmåkage. Ingrediensliste Dej 140 g. sukker 250 g. hvedemel 250 g. smør 150 g. kokosmel 0,5 tsk. hjortetaksalt Glasur 250 g. flormelis 1,5 spsk. citronsaft Fremgangsmåde Skær smør i mindre tern. Bland sukker, smør, hvedemel, kokosmel og hjortetaksalt i en stor skål og ælt det sammen til en ensartet dej. Det tager lidt tid, da dejen bliver mere sammenhængende, jo mere man ælter, da varmen fra hænderne blødgør smørret. Del dejen i 4. Rul hver dejklump ud til en rektangel (10 x 35 cm). Placer på en bageplade med bagepapir. Bages ved 200 grader varmluft i ca. 8-10 min. Imens røres glasur sammen. Flormelis blandes med lidt citronsaft. Tilsæt citronsaft, indtil du har en tyk glasur, som kan smøres ud. Tag dine stænger ud af ovnen. Lad dem køle af et par min. Smør så med glasur og skær stængerne ud i stænger på skrå. Lad dem køle helt af. Bræk stængerne fra hinanden. Opbevares i en kagedåse med bagepapir. Kan holde sig i ca. 2 uger. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på fedtebrød med citronglasur Her får du opskriften på en omgang gammeldags fedtebrød med citronglasur. Vi har allerede en opskrift med romglasur, men vi har de seneste år også altid lavet fedtebrød med citron også. Den der kombination af kokos i en sprød småkage toppet med glasur med citron. De bliver lige en tand mere friske. Især hvis man topper med fintrevet citronskal ovenpå glasuren også (husk blot at bruge økologisk citron, når du bruger skallen). December og julen er lige om hjørnet og vi er allerede ved at teste mange af vores gamle opskrifter på julesmåkager igen. Vi skal jo sikre os, at de er helt up to date og er sådan, som vi bedst kan lide dem. Derfor blev vi nødt til at tilføje den her opskrift på fedtebrød med citronglasur, da vi er begyndt at lave dem en del også. Der er også nogle gange nogen, som ikke bryder sig om romglasuren. Så det er fint med et alternativ til det. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på klassiske julesmåkager her Småkage med kokos og citron Fedtebrød er en dejlig småkage med kokos og her citron. Er du vild med kokos, så vil fedtebrødet være lige noget for dig. Man får en mere porøs småkage, som har en meget let krumme. Den er så god og samtidig nem at lave. De formes nemlig blot til stænger og så skæres de ud, når der er kommet glasur på. Det er derfor ikke en særlig krævende småkage med kokos, da man ikke skal stå og forme hver enkelt. Så står man lige og mangler en hurtig julesmåkage til gæsterne, så er fedtebrødet altid en god mulighed. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Jeg bruger mandelmel i stedet for kokosmel, det bliver også rigtig godt Mange tak for alle de gode opskrifter Svar