Figenpålæg

figenpålæg
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på børnevenlig figenpålæg med chokolade. En super idé til børnenes madpakker, som er perfekt på en kiks eller rugbrød.

Ingrediensliste

  • 10 stk. tørret figen
  • 10 stk. tørret dadel
  • 2 spsk. bagekakao
  • vand

Fremgangsmåde

  1. Læg de tørrede figner og dadler i blød i lunkent vand (så er de nemmere at blende).
  2. Hæld vandet fra.
  3. Kom figner, dadler og bagekakao op i en foodprocessor. Blend det godt sammen.
  4. Tilsæt vand indtil du får den ønskede konsistens. Det skal gerne være en figenpålæg, som du kan smøre ud.
  5. Kom figenpålæg over i en lufttæt beholder og opbevar på køl.
  6. Det kan holde sig 1-2 uger på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på figenpålæg

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet, smørbar figenpålæg med chokolade. Den her form for pålæg har eksisteret siden vi var små. Man kunne både få det som sådan en smørbar version og så som sådan nogle faste skiver, man kom på sin rugbrød. Der er også de velkendte figenstænger, som også var meget populære, da vi var små.

Uanset hvad, så er den her form for pålæg genial, hvis du gerne vil spare nutellaen og give dine børn et lidt sundere alternativ med i madpakken. Den er nemlig lavet på dadler og figner. Det er ingredienser, som er højt på naturligt sukker og som indeholder mange flere vitaminer og mineraler end almindelig nutella gør.

LÆS OGSÅ: Flødebollekage

figenpålæg

Sundt pålæg til madpakken

Så hvis dine børn lige mangler noget nyt pålæg til rugbrødsmadderne, så kan vi helt klart anbefale den her. Man kan selv justere mængden af kakao og også hvordan konsistensen bliver i forhold til hvor meget vand man bruger.

Det er samtidig super nemt at lave og så kræver det få ingredienser. Og selvom du måske ikke kan lide figner og dadler normalt, så synes vi altså det her er noget lidt andet. Figenpålægget får nemlig også smag fra kakao, som ligesom overdøver smagen af det andet lidt. I stedet giver de tørrede frugter en naturlig sødme, som bare er så lækker. Og som også gør, at man ikke behøves at tilsætte almindeligt, hvidt sukker. Et stort hit i madpakken og måske mere spændende end det almindelige pålæg.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar