Tilmeld nyhedsbrev

Fish and chips – Opskrift på den engelske hofret

Fish and chips – Opskrift på den engelske hofret

Fish and chips – Opskrift på den engelske hofret

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

1 time og 10 minutter

Samlet tid

2 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på Fish and Chips med en hjemmelavet dej til at dyppe fisken i. Du får en sprød og let fisk, serveret med sprøde pommes frites og en lækker tartarsauce, som hører sig til. Det er lækker aftensmad med fisk, som nok egner sig bedst til fredagsmad.

Ingrediensliste

Fisk

  • 100 g. hvedemel
  • 7 spsk. mælk
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1/2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. vand
  • 6 spsk. lys øl
  • 1 knivspids salt
  • 250 g. torskefilet
  • 1 l. raps- eller solsikkeolie

Pommes frites

  • 3 bagekartofler
  • Salt

Tartarsauce

  • 100 g. mayonnaise
  • 1 tsk. sød sennep
  • 1 spsk. yoghurt naturel
  • 30 g. syltede agurker
  • 1/4 løg
  • Lidt purløg
  • Lidt persille
  • Salt/peber
  • 15 g. kapers

Fremgangsmåde

Tartarsauce

1. Hak kapers fint.
2. Hak persille og purløg fint.
3, Skær syltede agurker i små tern.
4. Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Sæt på køl, indtil brug.

 

Pommes frites

1. Rengør kartoflerne og skær dem i grove fritter. Du bestemmer selv om du vil beholde skrællen på eller ej. Herefter lægges de i koldt vandt, som skiftes ud et par gange i løbet af 1 time. Dette gør man for at trække noget af stivelsen ud af dem.
2. Tør kartoflerne grundigt, så de er så tørre som muligt. Læg dem herefter i køleskabet i 30 min.
3. 1 liter olie varmes op til ca. 140-150 grader. Herefter lægges dine kartofler ned i den varme olie. Det er vigtigt, at man ikke overlæsser gryden. Så hvis du laver mange, så lav dem over flere omgange. Kartoflerne skal stege i ca. 5 minutter, indtil de bliver møre, men de skal ikke begynde at tage farve.
4. Når de er færdige, så tages de op og lægges på fedtsugende papir (køkkenrulle).
5. Lige inden servering, så kommes de i olie, som er ca. 190 grader. Nu skal de stege indtil, at de bliver gyldne.
6. Tag dem op og lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Drys med salt. Server sammen med din fisk.

Fisk

1. Rør alle ingredienserne sammen i en skål, undtagen øllen.
2. I en dyb tallerken blandes ca. 1 dl. hvedemel med lidt salt og peber.
3. Vend din fisk i melblandingen, så den dækker hele fisken.
4. Varm olien op til 190 grader ca.
5. Bland øl i din dej. Hvis den er lidt for tyk, så tilsætter du lidt mere øl. Den skal have konsistens som yoghurt.
6. Dyp din fisk i dejen og læg fisken direkte over i den varme olie.
7. Steg fisken indtil den er gylden på begge sider.
8. Tag den op og lad den afdryppe på fedtsugende papir.
9. Server sammen med dine varme pommes frites og tartarsauce.

Bedøm denne ret

Fish and chips – Opskrift på den engelske hofret

Vi drager gerne til London et par gange om året for fish and chips. For nylig er der nemlig åbnet en flyafgang direkte fra Aalborg til Stansted med Ryanair og det nyder vi godt af, da det er studievenlige priser. England er et skønt land. Vi har været i både London og Manchester, og hver eneste gang vi er derovre, så er vi nødt til at have Fish ’n’ Chips. Det smager så skønt og er jo egentlig en relativ simpel spise, så derfor blev vi nødt til at lave vores egen opskrift på det.

Det er selvfølgelig mest tidskrævende, hvis man vælger at lave det hele hjemmelavet. Men vi må indrømme, at vi ofte har valgt den nemme løsning og blot lavet selve fisken og dressingen selv. Og så blot købt nogle pommes frites, som bare lige skulle en tur i frituregryden eller i ovnen.

Fish and Chips egner sig godt som fredagsmad, da det er sådan lidt snasket samtidig med, at det kræver varm olie. Noget som man måske ikke lige har lyst til at begive sig ud i på en normal hverdagsaften. Derfor får vi oftest retten om fredagen eller i weekenden, hvor man har lidt mere tid.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavede pommes frites

Fish and chips – Opskrift på den engelske hofret

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven