Florentinere Florentinere Opskrift til 153045607590 stk. Opskrift til 15 stk. Forberedelsestid 45 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavede, sprøde florentinere. De lækreste nøddesmåkager med smørcreme og mørk chokolade. Ingrediensliste Florentiner 100 g. smør 100 g. sukker 2 spsk. piskefløde 1 spsk. lys sirup 1,5 tsk. vaniljesukker 1 knivspids salt 40 g. hvedemel 65 g. hasselnødder 65 g. mandler Smørcreme 200 g. smør 200 g. flormelis Andet 100 g. mørk chokolade Fremgangsmåde Smelt smør, sukker, sirup, piskefløde, vaniljesukker og salt i en gryde ved lav/middel varme. Hak i mellemtiden mandler og hasselnødder. Vend hvedemel i den smeltede masse og derefter de hakkede nødder. Lad nøddemassen køle ned i 10-15 minutter. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft. Form små kugler på størrelse med en 2-krone og læg dem på en bageplade. Bag dem i 7-9 minutter eller indtil de er gyldne. Hold øje med dem, da de hurtigt får farve. Gentag med den resterende dej. Lad dem afkøle helt, så de bliver stive. Smelt chokolade og dyp de afkølede florentinere halvt i chokoladen Læg dem tilbage på bagepladen, så chokoladen kan størkne. I mellemtiden piskes smør sammen med flormelis med en elpisker til en luftig smørcreme. Det tager lidt tid, men pisk indtil du har en ensartet creme uden klumper. Kom smørcremen i en sprøjtepose. Sprøjt nu smørcreme på halvdelen af florentinerne og læg en ovenpå hver. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på florentinere De absolut lækreste, hjemmelavede florentinere med smørcreme er hvad du får opskriften på her. Sprøde småkager som bages med sukker og nødder. De sprøde småkager bliver efter de er bagt fyldt med den lækreste smørcreme. Man kan evt. også dyppe den ene side af småkagerne i chokolade. Det er så lækker en småkage og bestemt også en undervurderet én af slagsen! Server de sprøde småkager til eftermiddagskaffen, aftenskaffen eller som en del af et større kagebord. Det er uden tvivl en småkage, som vil falde i god jord hos uventede gæster til kaffen. Vi serverede dem for vores bedsteforældre og glæden var stor, da det er en lidt “glemt” småkage. De er selvfølgelig lidt tidskrævende, da man både skal bage bundene, lave smørcremen samt dyppe dem i chokolade. Men de er det hele værd! LÆS OGSÅ: Orange choko flakes Nøddesmåkager med smørcreme Det er så lækre nøddesmåkager med smørcreme. Vi har bare lavet en standard smørcreme, men du kan også prøve at tilføje lidt revet appelsinskal til cremen, så den får en letsyrlig smag. Du kan selvfølgelig også blot udelade smørcremen og blot servere de sprøde nøddesmåkager uden. Dyp dem evt. i chokolade alligevel. Hvordan opbevarer jeg dem bedst? Eftersom der er smørcreme i, så er de ikke så ideelle at opbevare ved stuetemperatur. Er småkagerne først samlet, så er du nødt til at have dem på køl i en lufttæt beholder. Ellers kan du også sagtens blot have smørcremen på køl (evt. i en sprøjtepose, så er den nem at sprøjte ud) og så småkagerne i en småkagedåse. Inden servering kan du så blot samle småkagerne, så de er så friske som muligt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Min masse bliver meget flydende og kan på ingen måde samles til kugler. Har forsøgt flere gange nu, altid med samme resultat. Har forsøgt med mere mel men det bliver heller ikke godt. Hvad pokker er det jeg ikke har forstået? 🤔 Svar