Fransk pæretærte
Forberedelsestid
15 minutterTilberedelsestid
35 minutterSamlet tid
50 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på den bedste pæretærte med creme fraiche. Den bedste nemme kage, som kan serveres til eftermiddagskaffen eller som en nem dessert.
Ingrediensliste
- 115 g. smør
- 200 g. sukker
- 2 æg
- 2 tsk. vaniljesukker
- 160 g. hvedemel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 120 g. creme fraiche
- 3 stk. pære
- 20 g. mandelsplitter
Fremgangsmåde
- Pisk blødt smør, sukker og vaniljesukker sammen, så det bliver helt hvidt. Det tager ca. 5 minutter.
- Tilsæt herefter æg og pisk videre.
- Vej hvedemel af og bagepulver af.
- Vend creme fraiche, hvedemel og bagepulver i din æggemasse.
- Beklæd bunden af en springform (Ø22 cm) med bagepapir. Smør siderne med smør.
- Fordel dejen ud i formen.
- Skræl pærer, fjern kernehus, skær i tynde skiver og placer skiverne langs kanten af formen.
- Til sidst drysses mandelflager og lidt sukker på toppen.
- Bages ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter.
- Tag den ud af ovnen og lad den køle en smule af.
- Server med creme fraiche eller en kugle vaniljeis til.
Nem opskrift på fransk pæretærte
Her får du en super nem opskrift på fransk pæretærte med creme fraiche. Det er en simpel, men virkelig lækker kage. Perfekt til eftermiddagskaffen eller som en nem dessert, hvis du skal have gæster. Sørg for at bruge rigtig modne pærer, så får du det bedste resultat.
Hvis du ikke er så meget til pærer, så kan du også bruge æbler i stedet. Server med en klat creme fraiche eller en kugle vaniljeis. Det er den perfekte nemme dessert.
LÆS OGSÅ: Marcipansnurrer med vanilje
På toppen bliver den drysset med lidt sukker og mandler. Det er lige det sidste pift, som løfter kagen til næste niveau. Du kan også drysse med hasselnøddeflager.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.