Franske vafler med creme

Franske vafler med smørcreme
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Lækker opskrift på sprøde, franske vafler med creme. Sprøde småkager, som bliver fyldt med den lækreste, hjemmelavet vaniljecreme.

Ingrediensliste

  • 1 rulle butterdej
  • 50 g. sukker
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Rul butterdej ud (vi bruger det, som man kan købe på køl).
  3. Stik cirkler ud (vi brugte en udstikker, som var 5,5 cm. i diameter).
  4. Drys sukker ud på bordet. Vend en cirkel i sukkeret og rul den en smule ud, så det bliver en oval.
  5. Placer på en bageplade med bagepapir. Sådan fortsætter du med alle cirklerne.
  6. Prik bundene med en gaffel (så hæver de ikke så meget op under bagning).
  7. Bag én plade af gangen i ca. 6-10 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem, da det lige pludselig går hurtigt.
  8. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af. Bag den anden bageplade imens.
  9. Når de er helt afkølet, så laves cremen.
  10. Kom piskefløde, creme fraiche, flormelis og vaniljesukker op i en skål. Pisk det med en elpisker til du har en fast creme. Smag evt. til med mere flormelis alt efter hvor sød du vil have cremen.
  11. Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
  12. Sprøjt creme på halvdelen af bundene. Kom en bund ovenpå og klem dem en smule sammen.
  13. Server med det samme.
  14. Skal de ikke bruges med det samme, så anbefaler vi at vente med at komme creme i til inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på franske vafler med creme

Lav nemt en portion gammeldags franske vafler med denne nemme og simple opskrift. Franske vafler er de her ovale, sprøde småkager fyldt med creme. De smager simpelthen så godt til en kop god kaffe og plejer altid at falde i god jord hos gæster. Det er samtidig en småkage, som bare smager af ens bedsteforældre. For hold op, hvor har vi spist mange franske vafler på besøg hos vores bedsteforældre.

Det er en simpel småkage, som faktisk slet ikke er så svær at lave selv. Den kræver få ingredienser, men tager selvfølgelig lidt ekstra tid, da man også skal lægge dem sammen med creme.

LÆS OGSÅ: Medaljer med flødecreme

Franske vafler med smørcreme

Sprøde småkager med creme

Så hvis du vil bage de lækreste sprøde småkager med lækker creme, så er det altså en portion franske vafler, som du skal lave. Du kan også opgradere dem en smule og dyppe dem i chokolade eller stryge lidt smeltet chokolade henover.

Selve cremen er en creme lavet på fløde og creme fraiche. Cremen tilsættes vanilje og det giver altså den lækreste vaniljecreme, som komplimenterer de sprøde småkager rigtig godt. Vi er i hvert fald helt pjattede med den lækre creme! Til cremen kan du også tilføje lidt revet appelsinskal eller citron, hvis du gerne vil have lidt mere friskhed i den.

Hvordan opbevarer jeg dem bedst?
Hvis de ikke skal nydes med det samme, så anbefaler vi at vente med at samle dem med cremen. Opbevar de sprøde småkager i en småkagedåse og hav cremen på køl (evt. i en sprøjtepose). Så kan du hurtigt lige lægge et par franske vafler sammen med den lækre creme.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar