Frikadellefad

Frikadellefad
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på et frikadellefad med tomatsauce, grøntsager og bacon. Server med ris eller kartoffelmos til.

Ingrediensliste

  • Frikadellefars

  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. æg
  • 1 dl. mælk
  • 1 dl. havregryn
  • salt/peber
  • Sauce og fyld

  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 125 g. champignon
  • 100 g. bacon i tern
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 2 tsk. paprika
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1 spsk. balsamico
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • salt/peber
  • Tilbehør

  • 320 g. ris
  • 0,5 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Start med at røre frikadellefarsen sammen.
  2. Riv løg på et rivejern eller hak det fint i en minihakker.
  3. Rør din frikadellefars sammen ved at blande alle ingredienserne. Vi bruger vores røremaskine og k-spaden, som hører dertil. Så er det lynhurtigt at røre farsen sammen. Kom godt med salt/peber i farsen også.
  4. Hvis farsen virker for tør, tilsæt da lidt ekstra mælk. Virker den omvendt for våd, tilsæt da lidt ekstra havregryn.
  5. Form frikadeller af farsen og sæt til side.
  6. Nu til fyldet og saucen.
  7. Hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugt og champignon og skær i skiver og strimler.
  8. Varm en pande op uden fedtstof.
  9. Kom bacon på panden og lad det stege til det har fået farve og er blevet sprødt. Tilsæt så hurtigt løg, hvidløg, peberfrugt og champignon. Lad det sautere med et par minutter eller til grøntsagerne er blevet bløde.
  10. Fordel alle grøntsagerne og bacon i et ildfast fad.
  11. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  12. Sæt panden tilbage på blusset.
  13. Det her step kan du vælge at springe over, men vi forsteger lige frikadellerne, så de får stegeskorpe. Det er ikke nødvendigt og man kan sagtens bare placere de rå frikadeller i fadet.
  14. Kom fedtstof på panden og steg kort frikadellerne på begge sider, så de blot lige får farve.
  15. Tag herefter frikadellerne fra og kom dem over i det ildfaste fad ovenpå grøntsagerne.
  16. Kom panden tilbage på blusset.
  17. Kom hakkede tomater på dåse, paprika, madlavningsfløde, smuldret bouillonterning, balsamico samt salt/peber på og pisk det godt sammen. Lad saucen få et opkog og herefter fordeles saucen i frikadellefadet udover grøntsager og frikadeller.
  18. Sæt fadet ind i den forvarmet ovn og giv det 25 minutter. Imens fadet er i ovnen, så koges ris efter pakkens anvisning, så det passer med, at de er færdige samtidig.
  19. Server frikadellefadet med kogte ris og finthakket persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på frikadellefad

Nu får du opskriften på én af vores nye yndlingsretter, nemlig et frikadellefad! Er du ved at køre død i de klassiske frikadeller, så skal du altså prøve sådan et fad her. Du får de saftigste og lækreste frikadeller, som svømmer i en sauce på tomat og fløde samt masser af grønt. Det er blevet en ny familiefavorit og alle mand elsker det herhjemme. Server frikadellefadet med kogte ris eller kartoffelmos til. Det vil du på ingen måde fortryde. Og selvom der er lidt arbejde i at forberede det, så passer det jo sig selv, så snart det er kommet i ovnen.

Det er blot en simpel frikadellefars, som er rørt op med havregryn, æg og mælk. Herefter er frikadellerne lige hurtigt stegt af på en pande for farvens skyld og så herefter placeret i et ildfast fad. Er du ligeglad med udseendet på frikadellerne, så kan du også sagtens bare dumpe de rå frikadeller ned i fadet uden at forstege.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med hakket svinekød her

Frikadellefad

Frikadeller i tomatflødesauce med grøntsager

Det er simpelthen den lækreste omgang frikadeller i tomatflødesauce med grøntsager. Du kan bruge præcis de grøntsager, som du har! Men vi er glade for kombinationen af løg, hvidløg, peberfrugt og champignon. Men det havde også været lækkert med squash, aubergine eller bønner i. Du kan også komme lidt spinat i for ekstra grønt.

Vi serverede med ris til, men en omgang cremet kartoffelmos havde nu heller ikke været dårligt hertil. Det er sådan en rigtig smovseret, som min 2-årige dreng slubrede i sig.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar