Frikadeller med grøntsager

Frikadeller med grøntsager
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på frikadeller med grøntsager. De bedste frikadeller med masser af grønt som gulerødder, squash og persille.

Ingrediensliste

 • 500 g. hakket svinekød
 • 1 stk. løg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 stk. gulerod
 • 0,5 stk. squash
 • 0,5 bundt frisk persille
 • 1 dl. mælk
 • 1 stk. æg
 • 4 spsk. havregryn
 • 1 tsk. paprika
 • 2 tsk. salt
 • 0,5 tsk. peber

Fremgangsmåde

 1. Hak løg og hvidløg fint. Riv gulerødderne og squash fint (pres evt. lidt vand ud af dem, hvis de er meget våde). Hak persille fint.
 2. Bland nu alle ingredienserne i en skål. Hvis farsen føles lidt for våd, så tilsæt lidt ekstra havregryn. Hvis den virker for tør, så tilsæt lidt mælk..
 3. Opvarm en pande med rigeligt olie og smør på.
 4. Form frikadellerne. Steg dem på panden ved medium varme i ca. 4-6 minutter på hver side (eller mere, alt efter hvor varm og effektiv din pande er). Steg dem til de er gyldne.
 5. Tag dem af panden og læg dem evt. på en tallerken med køkkenrulle på, så det kan suge noget af fedtstoffet.

TIP: Du kan sagtens fryse frikadellerne. Pak dem i fryseposer og frys dem ned. Når de tages op, så kan du varme dem op i ovnen direkte fra frost. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Varm frikadeller i ca. 15-20 minutter, indtil de er varme inden i. Hvis de er tøet op, når de varmes, så skal de have ca. 5-8 minutter.

Bedøm denne ret

Opskrift på frikadeller med grøntsager

Nemme og lækre frikadeller med grøntsager. Saftige frikadeller, hvor der er tilsat både gulerod, squash og persille. Når man tilsætter eksempelvis gulerødder og squash, så bliver frikadellerne ekstra saftige. Derudover har vi også kommet hvidløg og paprika i, så de får den dejligste smag. De er stegt i smør og olie, så de får en god stegeskorpe.

Frikadeller smager skønt til aftensmad, frokost, i madpakken eller på en stor buffet. Det er nemt og billigt at lave, og så er det genial mad at fryse ned. Så når vi laver frikadeller, så laver vi ofte en stor portion. Så fryses halvdelen ned og vi har nem aftensmad en anden dag eller så bruges de til madpakken.

LÆS OGSÅ: Klik her for at se alle vores opskrifter på frikadeller

Frikadeller med grøntsager

Grøntsagsfrikadeller

I disse grøntsagsfrikadeller er der skruet ekstra op for alt det grønne. I hvert fald i forhold til almindelige, gammeldags frikadeller. Som vi allerede har nævnt, så giver grøntsagerne ekstra saftighed og også en god smag. Desuden så giver de også noget fylde uden at det kan smages. Det er genialt i en tid, hvor pengene skal strækkes lidt ekstra langt.

At komme grøntsager i frikadeller er også en god måde at få mere grønt i børn på. Riv dem fint. Du kan også køre dem fint i en foodprocessor. Så plejer vi at køre løg, hvidløg, gulerødder og squash i, så det hele bliver revet rigtig fint. Pres evt. lidt væske ud af de revet grøntsager, hvis de har meget vand i sig.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar