Tilmeld nyhedsbrev

Frisk hønsesalat med ananas og serranoskinke

Frisk hønsesalat med ananas og serranoskinke

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Nem opskrift på en frisk hønsesalat med sprød serranoskinke. Det er en traditionel hønsesalat, som lige har fået et frisk pust i form af ananas og serranoskinke, hvilket klæder den rigtig godt. Spis den til frokost, aftensmad eller brug den til forret sammen med noget godt brød.

Ingrediensliste

Fyld

  • 150 g. kyllingebryst
  • 50 g. ananas
  • 1/4 bundt forårsløg
  • 100 g. bacon i skiver

Dressing

  • 75 g. mayonnaise
  • 75 g. creme fraiche
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Kog kyllingebryst i 25 minutter alt efter tykkelse. Lad det afkøle. Bland dressingen sammen.
  2. Skær kylling i tern, ananas i tern og hak forårsløg. Steg evt. lidt bacon eller lidt serranoskinke og skær det i små stykker.
  3. Bland det sammen med dressingen og smag til med salt og peber.
  4. Hvis du vil servere sprødstegt serranoskinke til, så fordel skiver af serranoskinke på en bageplade med bagepapir. Pensl skiverne med lidt olie.
  5. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 8-10 min. Hold øje med dem.
  6. Server din hønsesalat med det sprødstegte serranoskinke, evt. på et stykke ristet brød.

Bedøm denne ret

Opskrift på en lækker og frisk hønsesalat med ananas og sprødstegt serranoskinke. Den er perfekt oven på et stykke ristet brød eller rugbrød. Vi har også ofte fået den til frokost i en stor og lækker croissant.

Det er egentlig bare en helt almindelig hønsesalat, hvor der bare er kommet ananas i og i stedet for almindelig bacon, så har vi brugt serranoskinke. Det gør, at den virker knap så fed og i stedet har en vis friskhed over sig.

Den er super nem at lave og kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet, hvis den er i en lufttæt beholder eller er pakket godt ned. Vi spiser den ofte til frokost eller hvis vi ikke orker at lave aftensmad, men den egner sig også godt som forret.

Skriv en kommentar