Hønsesalat med ananas og serranoskinke

Hønsesalat med ananas og serranoskinke
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en frisk hønsesalat med sprød serranoskinke. Det er en traditionel hønsesalat, som lige har fået et frisk pust i form af ananas og serranoskinke, hvilket klæder den rigtig godt. Spis den til frokost, aftensmad eller brug den til forret sammen med noget godt brød.

Ingrediensliste

  • Fyld

  • 150 g. kyllingebryst
  • 50 g. ananas på dåse
  • 0,25 bundt forårsløg
  • 100 g. serranoskinke
  • Dressing

  • 75 g. mayonnaise
  • 75 g. creme fraiche
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Kog kyllingebryst i 25 minutter alt efter tykkelse. Lad det afkøle. Bland dressingen sammen.
  2. Skær kylling i tern, ananas i tern og hak forårsløg. Steg evt. lidt bacon eller lidt serranoskinke og skær det i små stykker.
  3. Bland det sammen med dressingen og smag til med salt og peber.
  4. Hvis du vil servere sprødstegt serranoskinke til, så fordel skiver af serranoskinke på en bageplade med bagepapir. Pensl skiverne med lidt olie.
  5. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 8-10 min. Hold øje med dem.
  6. Server din hønsesalat med det sprødstegte serranoskinke, evt. på et stykke ristet brød.
Bedøm denne ret

Opskrift på hønsesalat med ananas og serranoskinke

Opskrift på en lækker og frisk hønsesalat med ananas og sprødstegt serranoskinke. Den er perfekt oven på et stykke ristet brød eller rugbrød. Vi har også ofte fået den til frokost i en stor og lækker croissant. Det er egentlig bare en helt almindelig hønsesalat, hvor der bare er kommet ananas i og i stedet for almindelig bacon, så har vi brugt serranoskinke. Det gør, at den virker knap så fed og i stedet har en vis friskhed over sig.

LÆS OGSÅ: Tumousse

Hønsesalat med ananas og serranoskinke

Kyllingesalat med ananas

Den er super nem at lave og kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet. Vi spiser ofte den her kyllingesalat til frokost eller hvis vi ikke orker at lave aftensmad. Men det egner sig bestemt også godt som forret oven på en blinis, ristet brød eller i en croissant. 

En god ide er at lave hønsesalaten lidt før den skal serveres. Derved får kyllingen tid til at trække smag fra dressingen. Hvis hønsesalaten væder lidt, så hælder du blot det fra. Det er bare ananas der afgiver en del frugtsaft. Men sørg for at dræne ananas så godt du kan, inden du vender det i.

Kan jeg tilsætte andet?
Jep, det ville også være super lækkert med lidt frisk æble i hønsesalaten. Du kan også tilsætte lidt sød sennep til selve dressingen. Vi har valgt at holde selve dressingen rigtig simpel og blot lavet den på mayonnaise, creme fraiche samt salt og peber.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar