Frugttærte i bradepande
Forberedelsestid
30 minutterTilberedelsestid
45 minutterSamlet tid
1 time og 15 minutterBeskrivelse
En skøn og nem opskrift på frugttærte, lavet i en stor bradepande. Den er med kransekagekant, chokolade, creme og selvfølgelig en masse friske bær.
Ingrediensliste
-
Bund
- 500 g. marcipan
- 225 g. sukker
- 250 g. smør
- 5 stk. æg
- 75 g. hvedemel
-
Kransekagemasse til kanten
- 430 g. marcipan
- 200 g. sukker
- 90 g. æggehvide
-
Chokoladelag
- 100 g. mørk chokolade
-
Vaniljecreme
- 45 g. pulver til kagecreme
- 2 dl. mælk
- 3 dl. piskefløde
-
Andet
- 500 g. bær
Fremgangsmåde
Bund
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne.
- Del smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Rør videre.
- Rør æggene i et af gangen.
- Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse.
- Beklæd en dyb brandepande (38 x 32 cm. ) med bagepapir.
- Hæld dejen ned i formen og fordel dejen ensartet i hele formen.
- Bag bunden i ca. 18-20 min.
- Lad bunden køle af, imens du laver kransekagekanten.
Kransekagekant
- Når bunden er kølet en smule af, så er det tid til at lave kransekagen. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
- Rør alle ingredienserne sammen med en elpisker eller på en køkkenmaskine med piskeris.
- Når du har en ensartet masse, så kommes denne op i en sprøjtepose med stjerneformet tyl.
- Sprøjt kransekagen langs siden på hele kagen. Og lav evt. to streger ned langs kagen for at inddele den i rum.
- Bag hele kagen i 5-8 min, men hold øje med dem under bagningen, da alle ovne varmer forskelligt.
- Hak chokolade fint. Når kagen bliver taget ud af ovnen, fordel da chokoladen på hele bunden og brug en pensel eller en lille ske til at fordele den smeltede chokolade rundt på hele bunden.
Creme
- Hvis du bruger en færdiglavet kagecreme fra Dr. Oetker eller Tørsleff, rør da denne sammen efter brugsanvisningen på pakken. Du skal bruge et halvt brev og 2 dl. mælk hertil.
- Sæt din kagecreme/vaniljecreme i køleskabet i 1 times tid.
- Pisk piskefløde til en flødeskum. Vend kagecreme/vaniljecreme med fløde og fordel cremen udover bunden af kagen.
- Skyl frugter og bær og skær dem ud i halve eller kvarte stykker og pynt med dem på hele kagen.
- Pynt evt. med lidt smeltet ribsgele eller server kagen som den er.
Opskrift på en stor frugttærte
Frugttærte med marcipan, creme og friske bær. En skøn og nem sommerkage, som er en af vores absolut favoritter. Den består af en saftig bund, som er toppet med kransekagekant, mørk chokolade, creme og selvfølgelig sommerens søde bær. Den er lavet i en bradepande og er derfor ideel, hvis du skal lave kage til mange.
LÆS OGSÅ: Jordbærtærte
Den her opskrift er til mange mennesker og er lavet i en stor bradepande, som passer til ovnen. Det er derfor måske de færreste, som skal bage så stor en kage. Hvis du gerne vil lave den i en mindre udgave, så kan du bruge opskriften på vores jordbærtærte, da det er den samme. Så pynter du bare med de frugter du har lyst til.
Vi havde bare lyst til at prøve at lave en stor frugttærte, som vi altid fik ved bageren. Den blev nemlig altid serveret til familiefødselsdage, fester og meget andet. En nem dessertkage, som nærmest kun bliver bedre af at blive lavet dagen før.
Frugttærter
Det skønne ved en frugttærte er jo, at man kan pynte med lige nøjagtig de frugter man har lyst til. Men fordi der er sommer lige nu og vi har alverdens søde danske bær, så faldt valget på dem. Skal man lave tærten i vinterperioden, så kan man også sagtens bruge appelsiner, kiwi eller vindruer, da bærrene normalt ikke er ret gode i den periode.
Selve bunden kan også sagtens fryses eller laves dagen før. Du kan lave alt klar med bund, kransekagekant og chokolade. Og så blot fryse den ned. Så kan den tages op 5-6 timer inden den skal bruges og så blot pyntes med creme og bær til sidst. Den bliver faktisk bedre af at blive frosset ned.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op.
Kommentarer
Hvor mange personer er kagen ca. til 😊
Hej,
25 personer. Du kan altid se antal lige under det første billede 🙂
Kh
Hej!
Hvis jeg skal lave den i en rund springform 24cm, skal jeg da lave halv portion eller 2/3 portion?
Mvh Maria
Hej Maria,
Jeg vil tro at en halv portion er nok 🙂
Kh
Er det rigtig forstået, at man skal bage kagen igen dagen efter med marcipan på?
Mvh Kris
Hej kris,
Ja kagen skal bages igen med kransekagekant. Det kan gøres på samme dag eller dagen efter 🙂
Kh
Kan man lave cremen dagen før? og hvis ja, skal flødeskummet så vendes i med det samme eller dagen efter? 😊
Hej Henrik,
Det kan du godt ja. Vent med at vende fløde i til på dagen 🙂
kh
Hvis bunden bages først og kransekagen først dagen efter hvordan vil i så opbevare bunden?
I en plastikpose eller pakket godt ned i film på køkkenbordet 🙂
Kh
Hej,
Kan man både lave bunden og kransekanten dagen før?
Og kan en 18 mm stjernetyl bruges? 😊
Hilsen Maria
Hej Maria,
Det kan den sagtens ja. Vi har ikke prøvet med en 18mm, men det burde kunne lade sig gøre 🙂
Kh