Tilmeld nyhedsbrev

Frugttærte

Stor frugttærte med bær

Frugttærte i bradepande

Opskrift til 25 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

En skøn og nem opskrift på frugttærte, lavet i en stor bradepande. Den er med kransekagekant, chokolade, creme og selvfølgelig en masse friske bær.

Ingrediensliste

Bund

  • 500 g. marcipan
  • 225 g. sukker
  • 250 g. smør
  • 5 æg
  • 75 g. hvedemel

Kransekagemasse til kanten

  • 430 g. marcipan
  • 200 g. sukker
  • 90 g. æggehvide

Chokoladelag

  • 100 g. mørk chokolade

Vaniljecreme

  • 1/2 brev kagecreme (Dr. Oetker)
  • 3 dl. mælk
  • 3 dl. piskefløde

Andet

  • Friske bær eller frugter

Fremgangsmåde

Bund

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne.
  3. Del smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Rør videre.
  4. Rør æggene i et af gangen.
  5. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse.
  6. Beklæd en dyb brandepande (38 x 32 cm. ) med bagepapir.
  7. Hæld dejen ned i formen og fordel dejen ensartet i hele formen.
  8. Bag bunden i ca. 18-20 min.
  9. Sæt bunden til afkøling. Gerne til næste dag (det bliver den kun bedre af).

Kransekagekant

  1. Når bunden er kølet ned, så er det tid til at lave kransekagen. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
  2. Rør alle ingredienserne sammen med en elpisker eller på en køkkenmaskine med piskeris.
  3. Når du har en ensartet masse, så kommes denne op i en sprøjtepose med stjerneformet tyl.
  4. Sprøjt kransekagen langs siden på hele kagen. Og lav evt. to streger ned langs kagen for at inddele den i rum.
  5. Bag hele kagen i 5-8 min, men hold øje med dem under bagningen, da alle ovne varmer forskelligt.
  6. Hak chokolade fint. Når kagen bliver taget ud af ovnen, fordel da chokoladen på hele bunden og brug en pensel eller en lille ske til at fordele den smeltede chokolade rundt på hele bunden.

Creme

  1. Hvis du bruger en færdiglavet kagecreme fra Dr. Oetker eller Tørsleff, rør da denne sammen efter brugsanvisningen på pakken. Du skal bruge et halvt brev og 2 dl. mælk hertil.
  2. Sæt din kagecreme/vaniljecreme i køleskabet i 1 times tid.
  3. Pisk piskefløde til en flødeskum. Vend kagecreme/vaniljecreme med fløde og fordel cremen udover bunden af kagen.
  4. Skyl frugter og bær og skær dem ud i halve eller kvarte stykker og pynt med dem på hele kagen.
  5. Pynt evt. med lidt smeltet ribsgele eller server kagen som den er.

Bedøm denne ret

Stor frugttærte opskrift

Frugttærte med marcipan, creme og friske bær. En skøn og nem sommerkage, som er en af vores absolut favoritter. Den består af en saftig bund, som er toppet med kransekagekant, mørk chokolade, creme og selvfølgelig sommerens søde bær. Den er lavet i en bradepande og er derfor ideel, hvis du skal lave kage til mange.

LÆS OGSÅ: Jordbærtærte 

Stor frugttærte med bær

Den her opskrift er til mange mennesker og er lavet i en stor bradepande, som passer til ovnen. Det er derfor måske de færreste, som skal bage så stor en kage. Hvis du gerne vil lave den i en mindre udgave, så kan du bruge opskriften på vores jordbærtærte, da det er den samme. Så pynter du bare med de frugter du har lyst til.

Vi havde bare lyst til at prøve at lave en stor frugttærte, som vi altid fik ved bageren. Den blev nemlig altid serveret til familiefødselsdage, fester og meget andet. En nem dessertkage, som nærmest kun bliver bedre af at blive lavet dagen før.

Frugttærter

Det skønne ved en frugttærte er jo, at man kan pynte med lige nøjagtig de frugter man har lyst til. Men fordi der er sommer lige nu og vi har alverdens søde danske bær, så faldt valget på dem. Skal man lave tærten i vinterperioden, så kan man også sagtens bruge appelsiner, kiwi eller vindruer, da bærrene normalt ikke er ret gode i den periode.

Selve bunden kan også sagtens fryses eller laves dagen før. Du kan lave alt klar med bund, kransekagekant og chokolade. Og så blot fryse den ned. Så kan den tages op 5-6 timer inden den skal bruges og så blot pyntes med creme og bær til sidst. Den bliver faktisk bedre af at blive frosset ned.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op.

Skriv en kommentar