Tilmeld nyhedsbrev

Den bedste jordbærtærte

Den bedste jordbærtærte

Den bedste jordbærtærte

Opskrift til 6-8 personer (Ø20 cm springform)

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Opskrift på den nemmeste og bedste klassiske jordbærtærte. Hvis tiden er knap, så kan du sagtens udelade kransekagekanten. Selve bunden kan også sagtens fryses ned, det bliver den faktisk kun bedre af. Det gør den altså til en super nem kage, da det er en kage som kan laves dagen før eller 1 uge før og så skal den blot pyntes med vaniljecreme og jordbær inden servering.

Ingrediensliste

Mazarinkagebund

  • 200 g. marcipan
  • 90 g. sukker
  • 100 g. smør
  • 2 æg
  • 30 g. hvedemel

Kransekagemasse til kanten

  • 175 g. marcipan
  • 80 g. sukker
  • 35 g. æggehvider

Chokoladelag

  • 20 g. mørk chokolade

Vaniljecreme

  • 1/4 brev kagecreme (Dr. Oetker)
  • 1 dl. mælk
  • 1,25 dl. piskefløde
  • 400 g. jordbær

Fremgangsmåde

Mazarinkagebund

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne.
3. Del smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Rør videre.
4. Rør æggene i et af gangen.
5. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse.
6. Smør en springform eller en silikoneform (diameter 20 cm) med lidt fedtstof (smør eller olie), så bunden nemt slipper kanterne, når den er bagt.
7. Hæld dejen ned i formen og fordel dejen ensartet i hele formen.
8. Bag bunden i ca. 18-20 min.
9. Sæt bunden til afkøling. Gerne til næste dag (det bliver den kun bedre af).

Kransekagemasse

1. Når bunden er kølet ned, så er det tid til at lave kransekagen. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
2. Rør alle ingredienserne sammen med en elpisker eller på en køkkenmaskine med piskeris.
3. Når du har en ensartet masse, så kommes denne op i en sprøjtepose med stjerneformet tyl.
4. Sprøjt kransekagen langs siden på hele kagen.
5. Bag hele kagen i 5-8 min, men hold øje med dem under bagningen, da alle ovne varmer forskelligt.
6. Hak chokolade fint. Når kagen bliver taget ud af ovnen, fordel da chokoladen på hele bunden og brug en pensel eller en lille ske til at fordele den smeltede chokolade rundt på hele bunden.

Vaniljecreme

1. Hvis du bruger en færdiglavet kagecreme fra Dr. Oetker eller Tørsleff, rør da denne sammen efter brugsanvisningen på pakken. Du skal bruge 1/4 del af et brev og 1 dl. mælk hertil. 
2. Sæt din kagecreme/vaniljecreme i køleskabet i 1 times tid.
3. Pisk piskefløde til en flødeskum. Vend kagecreme/vaniljecreme med fløde og fordel cremen udover bunden af kagen.
4. Skyl jordbær og skær dem ud i halve eller kvarte stykker og pynt med jordbær på hele kagen.
5. Pynt evt. med lidt smeltet ribsgele eller server kagen som den er.

Bedøm denne ret

Den bedste jordbærtærte består af en god og saftig bund, chokolade, vaniljecreme og selvfølgelig en masse søde jordbær. Det er ikke uden grund, at dette er vores absolut yndlings sommerkage over alle. Det er en klassiker, som vi laver utallige gange hver sommer. Til fødselsdage, konfirmationer, fester og ja, blot til hverdag. Det er nemlig en kage, som er god både til hverdag og fest.

Opskrift på den bedste jordbærtærte

Vi tør godt at påstå, at det her er opskriften på den bedste jordbærtærte. Den består af en saftig mazarinbund og kransekagekant. Den er lige så god, hvis ikke bedre, end dem man køber ved bageren som lagkagehuset eller Othellobageriet.

Selvom det måske lyder meget kompliceret med så mange elementer, så er den langt fra kompliceret. Det er faktisk en af de nemmeste sommerkager, da man sagtens kan lave bunden dagen før eller fryse den ned, indtil man skal bruge den. Vi kan godt finde på at bage 2-3 bunde og så fryse dem ned. Så kan man nemlig nemt tage en bund op, som blot skal fyldes med vaniljecreme og friske jordbær.

jordbærtærte

Det er en af de bedste og nemmeste sommerkager, men hvis du har lyst til at prøve andre sommerkager med jordbær, så kan vi anbefale disse: Jordbærcheesecake og TUC kage. Det er også gode og nemme kager, som kan bruges som dessert. Og så indeholder de selvfølgelig lækre, søde jordbær.

Kan man fryse bunden til jordbærtærte?

Ja, som nævnt tidligere, så kan man sagtens fryse bunden. Vi plejer at lave hele bunden færdig med kransekagekant og chokolade. Ét tip er at placere bunden på et stykke hårdt pap eller lignende, så bunden har noget at stå på i fryseren. Vi placerer normalt bunden oven på et stykke pap og så i en pose, som bliver lukket med en knude.

Så er det som sagt nemt at tage bunden op om morgenen, hvis man skal servere kagen om eftermiddagen eller om aftenen. Vi anbefaler ikke at fryse kagen, når den er helt færdiglavet. Du ender bare med en kage med grumset og træls creme. Og det er altså spild i vores øjne. Nej vent hellere med vaniljecremen og jordbær indtil på dagen. Så er den bedst.

Ubagt bund til jordbærkage

Bagt bund til jordbærkage

Tips til den bedste jordbærtærte

Vi har lavet den her sommerkage utallige gange. Derfor har vi igennem årene også samlet en del tips og tricks, som vi vil dele med jer her. Der er også nogle spørgsmål, som går igen og igen hvert år. Så dem forsøger vi at svare på her.

Kan jeg lave jordbærtærte uden kransekagekant?

Ja, det kan du sagtens. Vi synes selvfølgelig, at den er bedst med kransekagekanten. Det gør også, at kagen får en “kant”, som holder creme og jordbær inde. Det giver god mulighed for at bygge noget højde på kagen, da man kan stable jordbær og creme lidt højere.

Jordbærkage i bradepande

Denne lækre og nemme sommerkage bliver kun nemmere af at blive bagt i bradepande. Især hvis man skal lave kage til mange mennesker. Sidste år bagte vi jordbærtærte til 70 mennesker, hvor vi bagte den i to bradepander. Det er helt samme fremgangsmåde, men opskriften skal nok ganges op med 3, hvis den skal passe med en stor bradepande, som kan gå i ovnen.

Bagt jordbærkage med kransekage

Bagt jordbærkage med kransekage

Hjemmelavet vaniljecreme eller pulver?

Det her spørgsmål får vi også rigtig tit. For hvor stor er forskellen egentlig på om man laver en hjemmelavet vaniljecreme eller bruger en pulverudgave? Vi må indrømme, at vi ofte tager den nemme løsning og bruger pulverudgaven. Det er nemt, hurtigt og det smager godt. Skal der kræses lidt ekstra for kagen, så laver vi selvfølgelig en hjemmelavet vaniljecreme. Det er heller ikke svært og kan i den grad anbefales, hvis du går efter den ultimative jordbærkage, som skal tage kegler.

Den bedste jordbærtærte med chokolade

Tærte med vaniljecreme

Den bedste jordbærtærte

Vil du have flere tips, tricks og lækre opskrifter på nemme sommerkager og andre søde sager, så følg også med på vores Instagramside. Her kommer vi med en masse ideer til gode og nemme sommerkager, som er perfekte til sommeren, som vi går i møde nu.

 

 

 

Kommentarer

  1. Hejsa 😊 jeg er ikke helt med på hvad den 1 dl mælk skal bruges til. Skal den i kagecreamen når den er lavet eller hvordan skal det forståes?

  2. Halløjsa ☺️
    Jeg vil rigtig gerne lave denne kage til min fødselsdag imorgen. Jeg vil lige høre om jeg kan lave den med kransekagekanten på i aften? Og har du er godt råd til hvordan jeg bedst opbevarer den til jeg skal pynte den imorgen tidlig?
    Kh Janni

    1. Hej Janni
      Undskyld det sene svar – håber det lykkedes dig at lave den. Man kan sagtens lave bunden og kransekagekanten dagen før eller en uge før og så fryse den ned 🙂
      Du kan opbevare den i køleskabet eller på køkkenbordet.

  3. Hejsa 😎. Er det en 1/2 eller 1/4 del færdig kagecreme blanding til den 1 dl mælk? For i selv opskriften står der 1/4 brev. Men senere i din kommentar, der står der 1/2 brev.

    1. Hej Anette

      Det kan den sagtens. Du kan også bage den før og putte den i fryseren, det bliver den faktisk kun bedre af!

      1. Hej kan jeg bage den med mørdejbund og kransekage kant i dag onsdag og så bruge den på lørdag ? Kh Dorthe Sommer . Den ser lækker ud 😁

  4. Hej, tror du bunden vil blive for tynd hvis jeg bruger en form der er 26 cm? Eller kan jeg evt lave dobbelt? ☺️

  5. Hej 🙂

    Hvis jeg skal lave denne kage til ca. 20-25 personer, hvor mange gange skal jeg så gange opskiften op?

  6. Hej
    Hvis jeg ganger opskriften med 3, kan den så passe i en stor bradepande til ovnen?
    Og er det bedst at lave bunden et par dage før og pynte på dagen, den skal bruges, eller kan man lave den helt klar med creme og bær et par dage før?

    1. Hej Maria
      Nu ved jeg ikke hvor stor din bradepande er, men umiddelbart vil det passe at gange med 3, men for at være på den sikre side, så ville jeg nok gange med 3,5.

      Bunden har bedst af at blive lavet et par dage før. Den har faktisk rigtig godt af at komme i fryseren, hvis det er. Creme og bær ville vi vente med indtil dagen inden eller på selve dagen 🙂

      Knus

      1. Mange tak for svar 🙂
        Jeg har desværre ikke plads i fryseren, men så må den komme i køleskabet 🙂
        Min bradepande er 45*36cm, og skal lave til 20-25 personer.

        Glæder mig til at prøve opskriften!

  7. Er det nødvendigt at afkøle bunden inden kransekagemassen kommes på og bages? Kan det ikke gøres med det sammen den kommer ud af ovnen

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven