Fyldte juleboller Fyldte juleboller Opskrift til 16324864 stk. Opskrift til 16 stk. Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 1,5 time Samlet tid 2 timer Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på fyldte juleboller med appelsin, marcipan og nødder. Bollerne er fyldt med den lækreste remonce og er toppet med nødder og sukker. Ingrediensliste Dej 5 dl. mælk 40 g. gær 1 dl. raps- eller solsikkeolie 1 stk. økologisk appelsin 1 tsk. stødt kardemomme 1 tsk. salt 4 spsk. sukker 800 g. hvedemel Fyld 150 g. marcipan 150 g. smør 150 g. sukker Pynt 50 g. mandelflager 4 spsk. perlesukker 1 stk. æg Fremgangsmåde Mælk lunes i en gryde. Det skal ikke koge, men blot lunes. Mælk hældes over i en skål og herefter tilsættes gær, som røres ud. Olie, salt, kardemomme og sukker tilsættes. Tilsæt saften fra appelsinen og riv evt. lidt af skrællen i dejen også. Mel tilsættes lidt efter lidt imens der æltes. Æltes til du har en glat og smidig dej. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Sæt dejen til hævning overdækket et lunt sted i 1 time. Når dejen er hævet, så tages den ud af skålen på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en stor rektangel. Del den i 16 firkanter. Kom 1 spsk. remonce i midten af firkanterne. Saml hjørnerne og enderne sammen. Rul dem forsigtigt til boller. Placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve 30 minutter. Pensel med et sammenpisket æg og drys med mandelflager og perlesukker. Bages ved 200 grader varmluft i ca. 10-15 minutter, alt efter din ovns styrke. Remonce Tag smør ud, så det kan blive blødt. Rør marcipan sammen med smør og sukker, indtil du får en ensartet masse. Sæt til side indtil brug. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på fyldte juleboller Den nemmeste opskrift på lækre, fyldte juleboller med appelsin, marcipan og nødder. De er super svampede og virkelig lækre! Og så er det lige en opgradering af de almindelige juleboller. Selve fyldet er lavet på marcipan, smør og sukker og er jo egentlig blot den skønneste remonce. De her boller smager så godt og er et anderledes indslag til julens bagværk. De smager så godt og vil uden tvivl falde i god jord hos de fleste, som de bliver serveret hos. LÆS OGSÅ: Svenske chokoladesnitter Juleboller med remonce Bag disse lækre juleboller med remonce og server dem til eftermiddagskaffen, aftenskaffen eller til en julebrunch. Du kan også sagtens komme lidt hakket chokolade, rosiner eller andet i selve fyldet, hvis du gerne vil opgradere det yderligere. Ligeledes ville det også være godt med en klat nougat i. De er så nemme at lave og kræver ikke alverdens tid. Bag en stor portion og frys dem ned. Så kan du altid byde dine julegæster på en julebolle, når julen nærmer sig. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Ville en remonce uden marcipan (altså kun smør og sukker) eller en kanelremonce smage godt til det? Hvis ja, hvor meget smør osv. skal bruges? Svar