Gammeldags oksesteg Gammeldags oksesteg Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 1 time og 30 minutter Samlet tid 2 timer Del Pin Print Beskrivelse En lækker og nem opskrift på en gammeldags oksesteg med brun sauce, kartofler og waldorfsalat. En god grydestegt okse. Ingrediensliste Gammeldags oksesteg 50 g. smør 1000 g. oksebov 200 g. gulerod 100 g. bladselleri 2 stk. løg 2 fed hvidløg 5 dl. mørk øl 2 dl. vand 5 stk. laurbærblade salt/peber 2 spsk. hvedemel 0,5 tsk. sovsekulør Tilbehør 1000 g. kartoffel 100 g. perleløg Waldorfsalat 2 stk. æble 60 g. bladselleri 50 g. valnødder 160 g. vindruer 2 dl. creme fraiche 3 spsk. piskefløde 0,5 tsk. sukker salt Fremgangsmåde Gammeldags oksesteg Skræl gulerødder. Pil løg og hvidløg. Skyl bladselleri. Skær alle grøntsagerne i grove stykker. Opvarm en stor gryde med smør. Brun okseboven af ved høj varme og læg den derefter til side. Brun alle grøntsagerne af og læg okseboven tilbage i gryden. Tilsæt øl, vand, salt, peber og laurbærblade. Sæt låg på og lad det simre ved middel varme i 45 minutter. Vend derefter stegen og lad den simre igen i 45 minutter. I mellemtiden skrælles kartofler og lægges i en gryde. Fyld vand i indtil det dækker og drys med salt. Kog indtil de er møre. Nu skal waldorfsalaten laves. Skær æbler i tern. Rens bladselleri og skær i tynde skiver. Kog vand og hæld over valnødderne. Lad dem trække 2 minutter i det kogende vand. Det fjerner nogte af bitterheden i dem. Du kan også springe dette trin over. Halver vindruer. Rør dressingen sammen og smag til med sukker og salt. Vend alle ingredienserne med dressingen. Sæt på køl indtil servering. Når oksestegen er færdig sies saucen fra. Lad det koge op i en lille gryde. Bland eller ryst hvedemel med vand og pisk det godt til en tynd jævning uden klumper. Hæld det langsomt i saucen under omrøring og pisk til det tykner. Smag til med salt og peber og tilsæt sovsekulør. Anret en tallerken med kogte kartofler, sauce, kød, perleløg og waldorfsalat. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på gammeldags oksesteg Sådan en omgang god gammeldags oksesteg med brun sovs, kartofler og waldorfsalat til skal man ikke undervurdere. Det er god, gammel og dansk mad, når den er bedst. Det er sådan en ret, som vi altid får lyst til, når efteråret melder sin ankomst og der bliver koldere udenfor. Det er også hvad mange betegner som rigtig mormor-mad. Vi vil i hvert fald vove at påstå, at du med stor sandsynlighed har fået gammeldags oksesteg serveret hos dine bedsteforældre. Det er sådan en rigtig suppe, steg og is menu. En grydestegt oksesteg laves i en gryde og laves ofte ud af oksetykkam eller oksebov. Kødet brunes godt af og så dækkes den af øl og vand, og så skal den bare have lov til at simre. Vi serverer vores oksesteg med kogte kartofler, en hjemmelavet brun sovs og en lækker waldorfsalat til. Det er sådan, som vi altid selv har fået det. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter her på klassisk dansk mad Grydestegt okse opskrift Det er en nem opskrift på en grydestegt oksesteg. Du får smagfuldt og lækkert kød, som ikke bliver tørt. Mange forbinder nok sådan en grydestegt oksesteg med tørt kød, men det synes vi slet ikke, at man får. Stegen får desuden masser af smag fra alle grøntsagerne, øllen og laurbærbladene. Den brune sovs laves på kogevandet fra stegen, hvilket giver dig en fantastisk brun sauce. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.