Gateau Marcel

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på chokoladekagen, Gateau Marcel. Det er en fransk dessert og klassiker, som tilfældigvis også er verdens bedste chokoladekage, efter vores mening. Perfekt som dessertkage, sommerdessert eller blot som kage.

Ingrediensliste

  • Kagen

  • 200 g. mørk chokolade
  • 200 g. smør
  • 200 g. sukker
  • 6 stk. æggeblomme
  • 5 stk. æggehvide
  • Pynt

  • 20 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad. Når det er smeltet sammen til en ensartet masse, så tages det af vandbad og det køler en smule ned.
  2. I en anden skål blandes  2/3 del af sukkeret med æggeblommerne, som piskes helt hvidt. Dette tager 5-10 minutter, da det skal piskes rigtig godt sammen.
  3. Tag nu en anden skål og pisk hviderne med den resterende 1/3 del af sukkeret, indtil de er helt stive.
  4. Vend forsigtet chokoladeblandingen sammen med æggeblomme-massen.
  5. Tag nu de piskede æggehvider og vend dem forsigtigt i også.
  6. Smør en springform (Ø20) med smør.
  7. Hæld 2/3 del af dejen over i formen og bag den ved 175 grader alm. ovn i ca. 30 minutter.
  8. Imens kagen bager stilles resten af moussen stilles på køl og dækkes godt til.
  9. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af.
  10. Når kagen er afkølet, så fordeles resten af din mousse ovenpå.
  11. Hele kagen stilles på køl natten over eller mindst 8 timer.
  12. Inden servering hakkes chokolade groft. Fordel det ovenpå kagen. Server kagen med vaniljeis og evt. lidt friske bær.
Bedøm denne ret

Opskrift på gateau marcel

Her får du den bedste opskrift på den franske chokoladekage, Gateau Marcel. Vi må tilstå, at det her er den absolut bedste chokoladekage, som man kan få. Den består af en bagt del og en del, som er chokolademousse. En helt fantastisk kombination, hvis du spørger os. Server den gerne med creme fraiche, en kugle iskold vaniljeis eller friske bær til.

Det er en perfekt dessert til både sommer og vinter. Og det gode ved den er, at den sagtens kan laves dagen før – eller det skal den faktisk helst, så den kan få lov til at sætte sig på køl. 

LÆS OGSÅ: Sundere chokoladekage med mangomousse

Gateau Marcel - fransk chokoladekage opskrift

Fransk chokoladekage

Gateau marcel er en fransk chokoladekage, deraf det lidt fancy navn. Ikke desto mindre, så får du altså en super intens og lækker kage, som stort set altid falder i god jord hos de fleste. Vi har i hvert fald endnu ikke prøvet at servere den for nogen, som ikke har været begejstret.

Den her gateau marcel kage er perfekt som dessert og vi portionsanretter den gerne med lidt friske bær og is til. Selve kagen kan nemlig være lidt svær at skære ud, netop fordi den er så intens og svampet.

Opskrift på gateau marcel chokoladekage

Kan jeg lave chokoladekagen dagen før?
Selve kagen er super nem at lave og kan med fordel laves dagen før. Den skal i forvejen helst laves mindst 8 timer før den skal bruges. Så vi plejer bare at lave den dagen før. Det gør, at det er sådan en skøn og let dessert, da den blot skal ud af formen og serveres for gæsterne. Ingen stress eller noget – det elsker vi! 

Har I et godt trick til at skære den ud? 
Som nævnt tidligere, så er det jo en super intens og svampet kage. Derfor kan den også være lidt besværlig at skære ud. Vi plejer at skylle en skarp kniv i varmt vand, hvorefter vi lige tørrer kniven af i et viskestykke. Så glider kniven lige igennem. Dette gentager vi så i mellem hvert stykke. Så får du også nogle flotte stykker kager, som står knivskarpt og hvor du rigtig kan se lagene.

Kan gateau marcel fryses?
Ja, du kan sagtens fryse kagen. Så kan du nemt gemme eventuelle rester. Det er altså heller ikke helt dårligt at have en rest kage man kan tage op til en anden dag.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Kan man fint lave kagen om aftenen for så at spise den næste dag om aftenen? Eller er det for længe at vente, tænker i?

    1. Hej Emma
      Det kan du godt 🙂 Den er også god dagen efter. Vi ville dog vente med at pynte med chokoladen, da det ellers vil blive fugtigt.
      Knus

  2. Jeg skal bare en del til min fødselsdag som skal holdes en lørdag, jeg kan ikke nå at være dem om fredagen kan de evt bages om torsdagen og så putte mousse på om fredagen og pyntes færdige om lørdagen?
    Hilsen
    Tina Eiss

    1. Hej Tina,

      Det kan du godt. Du kan også bage dem torsdag og putte mousse på samme dag, hvis du har tiden 🙂

      Knus

    1. Hej Lone,

      Vi anbefaler en springform, men vi har også før lavet i en bradepande. Det kan godt lade sig gøre. Brug blot en kniv, som er varmet op under en varm vandhane og tørret af i et viskestykke, når du skærer kagen ud. Så går det nemmere 🙂

      Kh

  3. Bagte denne kage til nytårsaften! Den er super lækker og smager fantastisk. Tak for mange dejlige og nemme opskrifter!

    1. Hej,

      Nej, det er 2/3 dele. Så når der eksempelvis skal bruges 200 g. sukker, så er det ca. 135 g., da det er 2/3 dele af 200.

      Kh

  4. Altså det ligner at kagen laves i 3 lag men er det bare synsbedrag ? Hvad jeg forstår så skal noget af kagen bages og det sidste skal bare ovenpå? Er det rigtigt?

  5. Vil prøve at lave denne næste lørdag 😊 Men jeg tænker også 3 forskellige lag men kan godt læse, at det kun er to. Hvor høj er din springform? Synes det ser så lækkert ud, at det lige har den lille bagte kant rundt. 😊
    Jeg bruger så mange af dine opskrifter og alle i mine øjne smager fantastisk 😍

    1. Hej Dorthe,

      Hvad mener du med 3 forskellige lag? Vores springform er 6,5 cm. høj og der er to lag ja. Et bagt og et ubagt lag.
      Den er så god, kan klart anbefales! Især med vaniljeis og bær til.
      Og tak for de søde ord. Det er vi så glade for at høre <3

      Kh

  6. Virkelig lækker kage! Jeg har bagt en til fryseren også, men jeg kan ikke lige se hvad i anbefaler i forhold til optøning. Er det bedst på køkkenbordet eller i køleskab, og hvor lang tid før skal man tage den ud?

    1. Hej,

      Vi ville lade den tø op i køleskabet. Vi ville nok tage den op 5-6 timer før den skal bruges 🙂

      Kh

  7. Jeg skal have 20 gæster til fødselsdag og har tænkt mig at bage denne. Hvor mange gange tænker i opskriften skal dels op i, før den passer i en ovn bradepande?
    På forhånd tak ☺️

    1. Hej,

      Ville gange med 4 🙂 Men jeg tror, at du ender med aaalt for meget ved at lave den i en stor bradepande til ovnen.

      Kh

Skriv en kommentar