Tilmeld nyhedsbrev

Gateau Marcel – Opskrift på fransk chokoladekage

Gateau Marcel – Opskrift på fransk chokoladekage

Opskrift til 6 personer (Ø22 cm springform)

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Den bedste opskrift på chokoladekagen, Gateau Marcel. Det er en fransk dessert og klassiker, som tilfældigvis også er verdens bedste chokoladekage, efter vores mening. Perfekt som dessertkage, sommerdessert eller blot som kage.

Ingrediensliste

  • 200 g. mørk chokolade
  • 170 g. smør
  • 170 g. sukker
  • 8 stk. pasteuriserede æggeblommer
  • 6 stk. pasteuriserede æggehvider
  • 10 g. kakao

Fremgangsmåde

  1. Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad.
  2. I en anden skål blandes 2/3 af sukkeret med æggeblommerne, som piskes stift.
  3. Tag nu en anden skål og pisk hviderne med det sidste sukker.
  4. Vend forsigtet chokoladeblandingen med æggeblomme-massen.
  5. Tag nu de piskede æggehvider og vend dem forsigtigt sammen i massen også.
  6. Smør en springform med smør og drys med sukker (så er kagen lettere at tage ud).
  7. Hæld nu lidt over halvdelen af moussen op i formen, og bag den ved 175 grader i 30 minutter.
  8. Resten af moussen stilles på køl og dækkes godt til.
  9. Når kagen er bagt køles den ned, hvorefter den stive mousse fra køleskabet smøres på.
  10. Hele kagen stilles på køl, så den kan sætte sig.
  11. Inden servering drysses kagen med rå kakaopulver, og spises evt. med friske bær og vaniljeis.

Bedøm denne ret

Den bedste opskrift på den franske chokoladekage, Gateau Marcel. Det er simpelthen en af verdens bedste chokoladekager, da den er så intens og cremet i smagen. Den nærmest smelter på tungen.

Server den med en kugle kold vaniljeis og lidt friske bær. Det er en perfekt dessert til både sommer og vinter. Selve kagen består af to dele. Der er den bagte bund og så er der et lag chokolademousse oven på. En helt fantastisk kombination, hvis du spørger os.

Selve kagen er super nem at lave og kan med fordel laves dagen før. Det bliver den nemlig kun bedre af.

Skriv en kommentar