Gomadressing

Gomadressing
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den helt fantastiske gomadressing. En asiatisk inspireret dressing lavet på blandt andet ristede sesamfrø, chili og hvidløg.

Ingrediensliste

 • 50 g. sesamfrø
 • 1 fed hvidløg
 • 1 spsk. akaciehonning
 • 1 spsk. sojasauce
 • 3 spsk. olivenolie
 • 0,25 tsk. chiliflager
 • 0,5 stk. citron
 • vand

Fremgangsmåde

 1. Varm en tør pande op uden fedtstof. Tilsæt sesamfrø til panden.
 2. Lad dem varme ved middel varme til de begynder at få farve og ‘popper’ en smule. Tag dem af panden og sæt dem til side.
 3. Pil hvidløg. Hak det fint.
 4. Kom lidt olie på panden og tilsæt hvidløg. Lad det sautere 30-60 sek. i olien, så det får lidt farve. Tag hvidløg af panden.
 5. Kom de ristede sesamfrø, hvidløg, akaciehonning, sojasauce, olivenolie og chiliflager op i en foodprocessor, blender eller minihakker (vi brugte en minihakker og det var super nemt).
 6. Tilsæt lidt vand ad gangen og blend det hele godt sammen.
 7. Juster til med vand, så du får den konsistens du ønsker (vi tilsatte ca. 1 dl.).
 8. Smag til med frisk citronsaft, salt og peber.
 9. Hæld din dressing over i en skål og sæt på køl til servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på gomadressing

Lav en hjemmelavet gomadressing med ristede sesamfrø som tilbehør til aftensmaden, sprøde grøntsagsstænger eller som dressing til dine salatbowls. Det er en lækker asiatisk dressing, som er rig på smag og som samtidig er super nem at lave.

Den består hovedsageligt af ristede sesamfrø, som bliver ristet på en tør pande. Når frøene ristes, så trækker det en nøddeagtig smag frem, som smager helt formidabelt i denne dressing. Efter frøene er ristet, så blendes de med blandt andet olie, chili og hvidløg. Det giver den absolut lækreste dressing med masser af smag.

LÆS OGSÅ: Mormordressing

Gomadressing

Hjemmelavet asiatisk dressing

Gomadressing er en lækker asiatisk dressing, som virkelig formår at samle alle smagsnuancer i én. Du har det nøddeagtige fra sesamfrøene, det stærke fra chili, noget sødt og noget syrligt. Den absolut lækreste smagskombination.

Brug dressingen som dyppelse til grøntsagsstænger blandt andet. Vi skærer ofte en masse grøntsager ud i stave og så serverer vi dem med denne hjemmelavede dressing. Det er en sund snack, som slet ikke behøves at være kedelig.

Du kan også bruge dressingen over salater. Blend evt. lidt mere vand i den, så den bliver lidt tyndere end hvis du skal bruge den som dyppelse til grøntsagsstænger. Vi bruger den især, når vi laver hjemmelavede salatbowls, som man kan købe mange steder rundt i byerne efterhånden. Det er nemlig slet ikke så besværligt selv at lave en luksuriøs salatbowl uden det koster det hvide ud af øjnene. Vi elsker nemlig, når vi kan lave noget derhjemme i stedet for at skulle købe det.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar