Mormordressing

Mormordressing
Opskrift til dl. Opskrift til 1 dl.

Forberedelsestid

2 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

2 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på den klassiske mormordressing lavet på fløde, citron, og sukker. En lækker hjemmelavet dressing til salat.

Ingrediensliste

  • 1 dl. piskefløde
  • 3 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. sukker
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Put alle ingredienserne op i en skål eller op i et glas med låg.
  2. Pisk eller ryst det godt sammen, så dressingen tykner en smule.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Server din mormordressing med det samme eller vend den i en salat.
Bedøm denne ret

Opskrift på mormordressing

Her får du opskriften på en klassisk mormordressing lavet på citron, fløde og sukker. Det er en lækker, hjemmelavet dressing til salat, som samtidig er super hurtig at lave. Ifølge os er det også en undervurderet dressing, da den simpelthen smager så godt.

Du kan vende dressingen med hjertesalat og blot servere det som tilbehør. Du kan også bruge dressingen til en lækker spidskålssalat med æble. Det er en dressing, som har en simpel og mild smag, så derfor kan den bruges til et utal af lækre salater. Du kan servere den ved siden af eller du kan vende salaten i dressingen.

LÆS OGSÅ: Haydari

Mormordressing

Dressing med citron og fløde

Dressingen er som sagt lavet på en base af piskefløde, citron og sukker. Kombinationen af det syrlige fra citronen og det søde fra sukker giver sådan en god balance. I stedet for citron, så kan du også bruge æblecidereddike eller hvidvinseddike.

Normalvis så ryster man dressingen sammen, men du kan også blot piske den sammen. Når den rystes, så tykner fløden nemlig en smule og det giver altså en lækker og cremet dressing. Så hvis du mangler en nem og lækker, hjemmelavet dressing med en mild smag, så er det uden tvivl denne klassiske mormordressing du skal lave.

Kan jeg lave dressingen på forhånd?
Ja, det kan du sagtens. Det kan godt være, at du lige skal piske den godt sammen igen inden brug, så den er godt blandet inden du vender den med salat.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar