Gratineret hummer

Gratineret hummer
Opskrift til person Opskrift til 1 person

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Her får du opskriften på gratineret hummer i ovn med hvidløgssmør med frisk persille. Server den gratinerede hummer med brød og aioli.

Ingrediensliste

  • 1 hel hummer
  • 4 spsk. smør
  • 0,25 bundt frisk persille
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  2. Hvis den ikke er kogt på forhånd, så skal den lige koges først.
  3. Kog en gryde op med vand.
  4. Kom hummeren i det kogende vand med hovedet først. Lad den koge i 6-8 minutter alt efter størrelse.
  5. Tag den op og køl den ned i iskoldt vand.
  6. Flæk hummeren fra hoved til hale.
  7. Skyl hummeren under koldt vand og fjern den lille mavesæk og tarmen (den sorte streng).
  8. Skær også kløerne af. Bank dem evt. med en kødhammer eller en kagerulle, så skallen knækkes.
  9. Hak persille og hvidløg fint.
  10. Bland smør med persille og hvidløg. Tilsæt lidt salt også.
  11. Fordel hvidløgssmørret ovenpå hummerkødet.
  12. Gratiner hummeren i ovnen i ca. 2-4 minutter til smørret er smeltet.
  13. Server evt. med citron, brød og aioli.
Bedøm denne ret

Opskrift på gratineret hummer

Skal det være lidt ekstra luksuriøst, så server en gratineret hummer med masser af hvidløgssmør og frisk persille. Når det bare skal være lidt ekstra lækkert, så er sådan en hummer her ren luksus! Så hvis du elsker fisk og skaldyr, så er der ingen tvivl om, at det her vil være lige noget for dig. Sådan en omgang her og så en god kold hvidvin på en forårsdag eller sommerdag, så bliver det næsten ikke bedre.

Vi har gratineret hummeren i ovnen, men du kan også sagtens lave den på grillen, hvis der er vejr til det. Vi har smurt den med en simpel, hjemmelavet hvidløgssmør med frisk persille. Du kan dog også sagtens bruge en anden slags smørrelse til hummeren. I stedet for at lave den selv, så kan du også købe en færdiglavet hvidløgssmør eller kryddersmør, som du kan smøre med.

LÆS OGSÅ: Hummerbisque

Gratineret hummer

Hummer i ovn

Hummeren koges først, så den skal bare lige ind i ovnen og have det sidste. Her flækker man den fra hovedet og ned. Så smøres den med hvidløgssmør. Og så skal den blot have ganske få minutter i ovnen, så smørret lige kan smelte.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar