Lækre hverdagsopskrifter

Hummerbisque

Hummerbisque
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet hummerbisque, som er én af de absolut lækreste forretter, som du kan servere til nytår eller fest.

Ingrediensliste

  • 17 stk. jomfruhummerhaler
  • 1 tsk. paprika
  • 1 stk. porre
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 2 stk. pastinak
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 0,75 dl. cognac
  • 1 liter hvidvin
  • 5 dl. piskefløde
  • 30 g. smør

Fremgangsmåde

  1. Tag jomfruhummerhalerne ud af skallen.
  2. Læg halerne på køl.
  3. Knus nu skallerne så meget du kan.
  4. En gryde opvarmes med olie.
  5. Hak porre, pastinakker, løg og hvidløg groft.
  6. Steg jomfruskallerne ved høj varme og tilsæt løg, pastinakker, hvidløg og porre.
  7. Tilsæt paprika, cayennepeber og rosmarin.
  8. Tilsæt cognac og sluk for emhætten. Nu skal du flambere det. og flamber. Brug en lighter med langt skaft og sæt ild til det. Der vil komme en stor flamme, som vil brænde ud i takt med at alkohol fordamper.
  9. Tilsæt nu hvidvin.
  10. Lad det derefter simre i 30 minutter.
  11. Tilsæt salt.
  12. Si skaller og grøntsager fra og kom suppen tilbage i gryden.
  13. Kog suppen ind til det halve.
  14. Tilsæt piskefløde.
  15. Blend til sidst smør i med en stavblender, så suppen bliver cremet og skummende.
  16. Opvarm en pande med smør. Steg jomfruhummerhalerne af ved høj varme i 2-3 minutter.
  17. Server med det samme.

Bedøm denne ret

Opskrift på hummerbisque

Her er får du en lækker og nem opskrift på hjememlavet hummerbisque. Hummerbisque er en utrolig smagfuld suppe, som er god til enten forret eller hovedret. Når man koger det hele sammen får man en suppe med utrolig meget smag og kraft. Det kan være let at lave hummerbisque, hvis man har prøvet at flambere før. Hvis man ikke har prøvet at flambere før, kan man være lidt bange for at brænde hele huset af, men det skal man ikke være. Det er slet ikke så farligt, som det ser ud til.

Man kan sagtens lave hummerbisque i én dag eller to i forvejen, inden man skal bruge den og så varme den op og den vil stadig smage godt. Når man blender kold smør i suppen, så giver det en lækker cremet og skummende konsistens. Server noget lækkert brød til og hvis man er til hvidløgssmør kan det også serveres til brødet. Hvis man gerne vil prøvet noget nyt eller bare imponere sine gæster, kan man tage et kig på vores opskrift på hjemmelavet hvidløgssmør.

LÆS OGSÅ: Oksespidsbryst med sellerimos 

Hummerbisque

Jomfruhummerbisque til nytår

Hummerbisque er en klassisk forret til nytår, hvilket man godt kan forstå. Vi kan godt lide at gøre lidt ekstra ud af nytårsmenuen og her synes vi at hummerbisque passer godt ind. Man kan få hummerbisque til at se virkelig lækker ud, hvis man vælger at portionsanrette den. Vi har valgt at lægge hummerhalerne i midten så de lige stikker over suppen og så har vi drysset med lidt hakket persille.

Kan jeg bruge andet end cognac til hummerbisque? 

Hvis man ikke lige har cognac til at stå derhjemme, kan man også bruge whiskey eller pernod til flamberingen. Det er ikke altid man lige har en flaske cognac til at stå. Det er måske også lidt meget at købe en helt ny cognac for at bruge et par deciliter af den.

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

  1. Hej
    Det lyder virkelig lækkert den skal helt sikkert prøves, hvor lang tid tager det ca. at koge ind til det halv?

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag