Green goddess æggesalat

Green goddess æggesalat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Green goddess æggesalat er en grøn æggesalat med avocado, friske krydderurter og sennep. En smagfuld æggesalat, som smager skønt på rugbrød.

Ingrediensliste

  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. sød sennep
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1 stk. avocado
  • 4 stk. æg
  • 0,25 bundt purløg
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 0,5 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Kog æg så de er hårdkogte. Alt efter størrelse skal de have 9-11 minutter.
  2. Pil æggene og lad dem afkøle i kold vand.
  3. Bland mayonnaise, sød sennep, avocado, finthakket purløg og persille i en skål. Blend med en stavblender. Vend creme fraiche i og smag til med lidt citronsaft.
  4. Når æggene er nedkølet hakkes de i små tern.
  5. Vend dem herefter i dressingen.
  6. Server med det samme eller sæt på køl i en lufttæt beholder.
Bedøm denne ret

Opskrift på Green goddess æggesalat

Er du vild med æggesalat, så vil den her Green goddess æggesalat måske være lige noget for dig. En grøn æggesalat, som laves med avocado, kogte æg og friske krydderurter. Den smager så godt og er altså et godt alternativ til den klassiske æggesalat. Og så endda også et sundere alternativ. Prøv at komme den på ristet rugbrød med lidt syltede rødløg og grønt på toppen. Det har vi simpelthen spist så meget af til frokost den seneste tid. Æggesalaten er nem og hurtig at lave og man kan jo gøre det nemt for sig selv at koge lidt ekstra æg, så kan man nemlig hurtigt bikse en omgang sammen, når først æggene er kogt.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på pålægssalater her

Green goddess æggesalat

Grøn æggesalat

En grøn æggesalat er et lækkert alternativ til den klassiske æggesalat, som man kender med karry i. Den har en dejlig smag af friske krydderurter og så laves dressingen på avocado, mayonnaise og creme fraiche. Vi har brugt purløg og persille, men du kan bruge præcis de krydderurter, som du har lyst til. Det kunne også være lækkert med basilikum eller dild i. Det her er en meget god basisopskrift og så kan du jo også tilføje mere til æggesalaten, hvis du har lyst. Det kunne være finthakket jalapeños for lidt spice eller finthakkede cornichoner for lidt syrlighed.

Eftersom den er lavet på avocado og avocado bliver lidt brunt, når det har lagt ude, så vil den ændre lidt farve, hvis den ikke spises med det samme. Det gør dog ikke noget for smagen, men umiddelbart, så anbefaler vi at spise den på dagen. Og så lave en ny portion til en anden dag, hvis det er. Så er det et godt tip at koge flere æg på én gang. Så sparer du noget tid der og så er det altså lynhurtigt at lave sådan en Green Goddess æggesalat. Den kan varmt anbefales.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar