Hønsesalat Hønsesalat Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavet hønsesalat med bacon, asparges og champignon. Server med brød, croissanter eller flute til. Ingrediensliste Hønsesalat 450 g. kyllingebryst 1 stk. hønsebouillonterning 270 g. asparges på dåse 250 g. champignon 100 g. mayonnaise 100 g. creme fraiche 0,5 tsk. dijonsennep 0,5 tsk. citronsaft salt/peber Topping 200 g. bacon i tern 0,25 bundt frisk persille Fremgangsmåde Rens kyllingebryst og kog dem i 20-25 minutter i en gryde med vand og hønsebouillonterning. I mellemtiden drænes asparges på dåse. Rens champignon og skær dem i små fine tern. Opvarm en pande og steg bacontern sprødt. Læg dem til side i. en skål og bevar baconfedtet på panden. Steg nu de fine champignontern på panden. Når de er stegt drænes de. Bland mayonnaise, creme fraiche citronsaft og dijonsennep sammen til en dressing. Kom de drænede asparges og champignon i. Vend rundt og smag til med salt/peber. Dæk skålen til og stil det på køl. Når kyllingen er kogt skæres den i små tern eller trevles med en gaffel. Lad kødet køle helt af og bland det herefter i skålen med dressing, asparges og champignon. Lad hønsesalaten stå og trække lidt smag. Inden servering kommes hønsesalaten i en skål og toppes med sprøde bacontern og frisk persille. Bedøm denne ret Opskrift på hjemmelavet hønsesalat Her får du en virkelig nem og lækker opskrift på hjemmelavet hønsesalat med bacon, asparges og champignon. Der er intet så lækkert som sådan en rigtig mormor hønsesalat, som du kan spise med brød til. Det er sådan en god frokostret, som vi ofte laver, hvis vi gerne vil gøre det lidt ekstra lækkert i weekenden. Du kan spise den med franskbrød eller rugbrød til. Ellers kan den også bruges i sandwich eller som en forret med kylling. Det kunne også være i en lækker croissant som her. Selve hønsesalaten er lavet på kyllingebryst, champignon og asparges. Selve dressingen er lavet på mayonnaise, creme fraiche og lidt sennep. Det giver en mild smag, som bliver komplimenteret godt af den sprøde, saltede bacon og den friske persille på toppen. LÆS OGSÅ: Tunsalat Hjemmelavet hønsesalat Det er slet ikke svært at lave en omgang hjemmelavet hønsesalat. Vi har, som nævnt tidligere, brugt kyllingebryst. Skal det være ekstra godt, så kan du også koge en hel kylling, hvorefter du blot ‘plukker’ kødet fra og bruger i din kyllingesalat. Vi bruger dog oftest kyllingebryst, da det er nemt og hurtigt. Et lille trick er at putte en hønsebouillonterning i kogevandet sammen med kyllingen. Det giver nemlig ekstra smag og saftighed til kyllingen. Kan jeg lave det dagen før? Ja, det kan du sagtens. Sørg blot for at dræne asparges og champignon rigtig godt, så det ikke afgiver for meget væde. Ellers kan du vente med at vende fyld og dressing sammen til på selve dagen. Gør i stedet elementerne klar hver for sig. Så skal det blot hurtigt vendes sammen og evt. lige smages til med salt og peber. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.