Hønsesalat

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet hønsesalat med bacon, asparges og champignon. Server med brød, croissanter eller flute til.

Ingrediensliste

 • Hønsesalat

 • 450 g. kyllingebryst
 • 1 stk. hønsebouillonterning
 • 270 g. asparges på dåse
 • 250 g. champignon
 • 100 g. mayonnaise
 • 100 g. creme fraiche
 • 0,5 tsk. dijonsennep
 • 0,5 tsk. citronsaft
 • salt/peber
 • Topping

 • 200 g. bacon i tern
 • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

 1. Rens kyllingebryst og kog dem i 20-25 minutter i en gryde med vand og hønsebouillonterning.
 2. I mellemtiden drænes asparges på dåse.
 3. Rens champignon og skær dem i små fine tern.
 4. Opvarm en pande og steg bacontern sprødt. Læg dem til side i. en skål og bevar baconfedtet på panden.
 5. Steg nu de fine champignontern på panden. Når de er stegt drænes de.
 6. Bland mayonnaise, creme fraiche citronsaft og dijonsennep sammen til en dressing. Kom de drænede asparges og champignon i. Vend rundt og smag til med salt/peber. Dæk skålen til og stil det på køl.
 7. Når kyllingen er kogt skæres den i små tern eller trevles med en gaffel. Lad kødet køle helt af og bland det herefter i skålen med dressing, asparges og champignon.
 8. Lad hønsesalaten stå og trække lidt smag.
 9. Inden servering kommes hønsesalaten i en skål og toppes med sprøde bacontern og frisk persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavet hønsesalat

Her får du en virkelig nem og lækker opskrift på hjemmelavet hønsesalat med bacon, asparges og champignon. Der er intet så lækkert som sådan en rigtig mormor hønsesalat, som du kan spise med brød til. Det er sådan en god frokostret, som vi ofte laver, hvis vi gerne vil gøre det lidt ekstra lækkert i weekenden. Du kan spise den med franskbrød eller rugbrød til. Ellers kan den også bruges i sandwich eller som en forret med kylling. Det kunne også være i en lækker croissant som her.

Selve hønsesalaten er lavet på kyllingebryst, champignon og asparges. Selve dressingen er lavet på mayonnaise, creme fraiche og lidt sennep. Det giver en mild smag, som bliver komplimenteret godt af den sprøde, saltede bacon og den friske persille på toppen.

LÆS OGSÅ: Tunsalat

Hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat

Det er slet ikke svært at lave en omgang hjemmelavet hønsesalat. Vi har, som nævnt tidligere, brugt kyllingebryst. Skal det være ekstra godt, så kan du også koge en hel kylling, hvorefter du blot ‘plukker’ kødet fra og bruger i din kyllingesalat. Vi bruger dog oftest kyllingebryst, da det er nemt og hurtigt. Et lille trick er at putte en hønsebouillonterning i kogevandet sammen med kyllingen. Det giver nemlig ekstra smag og saftighed til kyllingen.

Kan jeg lave det dagen før?
Ja, det kan du sagtens. Sørg blot for at dræne asparges og champignon rigtig godt, så det ikke afgiver for meget væde. Ellers kan du vente med at vende fyld og dressing sammen til på selve dagen. Gør i stedet elementerne klar hver for sig. Så skal det blot hurtigt vendes sammen og evt. lige smages til med salt og peber.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar