Grillede tomater

Opskrift på grillede tomater
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Her finder du en nem opskrift og guide til grillede tomater. Tomater lavet på grill med hvidløg, salt og peber er fantastisk som tilbehør.

Ingrediensliste

 • 4 stk. tomat
 • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
 • 1 fed hvidløg
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Pres eller hak hvidløg fint.
 2. Bland det med olie.
 3. Halver tomater.
 4. Pensl dem med hvidløgsolien.
 5. Drys med salt og peber.
 6. Grill dem på hver side i ca. 1-2 minutter.
 7. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på grillede tomater

Grillede tomater er hurtigt og nemt tilbehør til grillmaden eller sommermenuen. Tomaterne halveres og så pensles de med lidt olie og krydres med hvidløg, salt og peber. Det er én af de absolut nemmeste måder at tilberede tomater på som tilbehør.

Tomaterne gør sig specielt godt til et lækkert, rødt stykke kød, en grøn salat og måske bagte kartofler eller en cremet kartoffelsalat. Vi har krydret tomaterne med lidt hvidløg, da vi synes, at det lige gør tomaterne ekstra lækre.

LÆS OGSÅ: Grillet forårsløg

Opskrift på grillede tomater

Tomater på grill

At tilberede tomater på grill er samtidig en hurtig måde at tilberede dem på, hvis du alligevel har gang i grillen. De kan dog også sagtens laves på en almindelig pande eller i ovnen, hvis du nu ikke har gang i grillen. Vi synes dog, at de bliver bedst på grillen, da de samtidig får den her lidt røget smag.

De skal ikke have ret lang tid, da de hurtigt bliver bløde. De skal blot lige svitses, så hvidløget får lov til at trænge ned i tomaterne. De må nemlig gerne stadig have lidt bid.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar