Grønkålschips

Grønkålschips
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på sprøde og nemme grønkålschips. Saltede og sunde chips af grønkål, som du kan spise som en sund snack eller som tilbehør.

Ingrediensliste

  • 200 g. grønkål
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Skyl grønkål. Ryst dem godt, så du får så meget vand af som muligt. Tør det sidste af i et viskestykke (hvis de er for våde, så bliver de ikke sprøde i ovnen).
  3. Pluk dem, så du ikke får stilken med.
  4. Fordel grønkål ud på en bageplade med bagepapir.
  5. Vend det med olie og salt.
  6. Bag dem i midten af ovnen i ca. 5-10 minutter. Tag pladen ud halvdejs og vend rundt i dem med en spatel.
  7. Tag dem ud af ovnen, når de er sprøde og har fået lidt farve nogle steder.
  8. Lad dem køle af.
  9. Nyd dem som en sund snack.
Bedøm denne ret

Opskrift på grønkålschips

Lækre, sprøde grønkålschips i ovnen. Det lyder måske lidt skørt, men inden du bliver alt for skeptisk, så skynd dig lige at prøve dem! De er så lækre og er et virkelig godt alternativ, hvis man mangler noget sprødt og saltet. De består af kun 3 ingredienser, nemlig frisk grønkål, olivenolie og lidt salt. Det er bare genialt og også en super måde at bruge eventuelle rester af grønkål på. For at lave dem, så skal du helst have fat i hel grønkål, hvor du får stilkene. Man kan nemlig også købe det, hvor det allerede er finthakket. Og det bliver altså lidt for små stykker. Så vi anbefaler altså, at du bruger dem, hvor de er på stilke, så man selv skal plukke de fine blade af.

De sprøde grønkålschips bliver bagt i ovn. For at få dem godt sprøde, så er det vigtigt, at de er så tørre som muligt inden de vendes i olie. Så får du nemlig det sprødeste resultat. Så det betaler sig altså at tage sig lidt ekstra tid til at få dem tørret godt. Ellers kan du evt. skylle dem og lade dem ligge og tørre inden de skal bruges.

LÆS OGSÅ: Opskrifter på tilbehør til aftensmad

Grønkålschips

Chips af grønkål

De her chips af grønkål kan spises som en sund snack, hvis du har lyst til noget saltet og sprødt. Ellers er de faktisk også ret lækre som tilbehør til aftensmaden. Det kan være som tilbehør til en omgang indisk dahl, gryderetter og meget mere. De giver lige det der sprøde og saltede til retten, hvilket smager super lækkert! Så derfor må du aldrig smide en rest grønkål ud. Det kan altså bruges til de her lækre, sunde chips.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar