Grønkålssalat med dadler

Grønkålssalat med dadler
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

En lækker og nem grønkålssalat med dadler, appelsin og ristede hasselnødder. En frisk julesalat med grønkål og frugter, som smager så godt.

Ingrediensliste

  • Salat

  • 50 g. grønkål
  • 2 stk. appelsin
  • 0,5 stk. granatæble
  • 50 g. dadler
  • 60 g. hasselnødder
  • Dressing

  • 0,5 stk. appelsin
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Fordel hasselnødderne på en bageplade med bagepapir.
  3. Bag hasselnødderne i ca. 10-15 min. Indtil de har fået farve og der begynder at dufte af hasselnødder. Hold øje med dem undervejs, da der kan være så stor forskel på ovne og hvor hurtigt det går.
  4. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  5. Gnid dem evt. i et klæde eller med hænderne, så skallen løsner sig.
  6. Sorter nødderne, så du får sorteret skallen fra.
  7. Rør dressingen sammen. Smag evt. til med mere citronsaft/akaciehonning alt efter hvor sød/syrlig du vil have den.
  8. Skær appelsiner i tern.
  9. Pil granatæble, så du får kernerne ud (alternativt kan du købe dem i nogle bøtter, hvor de er pillet).
  10. Fjern stenen fra dadlerne (du kan bruge dem fra papæsken eller tørrede fra pose) og skær i mindre stykker.
  11. Vend grønkål med dressingen (brug lidt af gangen, så kan du justere hvor meget/lidt du vil have på).
  12. Vend dadler, appelsiner og granatæblekerner i. Anret på/i et fad.
  13. Top med de ristede hasselnødder.
  14. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på grønkålssalat med dadler

En virkelig nem og lækker grønkålssalat med dadler, granatæble, appelsin og ristede hasselnødder. En smagfuld salat med grønkål, som både indeholder sødme, knas og syrlighed. Sådan som vi bedst kan lide en salat! Hvis du lige mangler en julesalat, som du kan servere enten juleaften eller i juledagene, så vil vi varmt anbefale dig at prøve den her.

At man lige rister hasselnødderne giver virkelig lige det sidste til salaten. Når man rister nødderne, så får de en mere sød nøddeagtig smag, som virkelig smager så godt sammen med det syrlige fra appelsin og granatæble samt det søde fra dadlerne. Vi har som sagt også tilføjet dadler til salaten, da de giver en god sødme. Det er lidt ligesom, når man tilføjer rosiner til en salat. Det giver sådan en god naturlig sødme.

LÆS OGSÅ: Grønkålssalat med bagte gulerødder

Grønkålssalat med dadler

Salat med dadler

Hvis du lige har en rest dadler, så er det altså helt oplagt at lave den her salat. Vi bruger de dadler, som kan købes i sådan en papæske i alle butikker. De er bløde, søde og virkelig lækre! Du kan dog også bruge tørrede dadler fra pose. Husk blot at fjerne stenen.

Grønkål kan desuden være lidt svært at få fat i året rundt, så hvis du ikke kan få fat i det, så brug evt. spinat, rucola eller en blandet salat som base i stedet. Så smager salaten stadig skønt! Du kan også tilføje finthakket spidskål for ekstra knas.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar