Grove sandwichboller

Opskrift på de bedste grove sandwichboller

Grove sandwichboller

Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem og god opskrift på de bedste grove sandwichboller med kerner på toppen. De er super gode til madpakken eller som en sund frokost med pålæg i.

Ingrediensliste

  • 2 dl. vand
  • 2 dl. skyr
  • 50 g. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 300 g. speltmel
  • 200 g. hvedemel
  • 70 g. smør
  • Inden bagning

  • 1 æg
  • 20 g. hørfrø
  • 40 g. sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud af køleskabet og skær i tern. Lad det stå og blive blødt.
  2. Opløs gær i lunkent vand.
  3. Tilsæt skyr, sukker og salt.
  4. Tilsæt speltmel og smør i tern.
  5. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Det kan også være du skal tilsætte lidt mere. Ælt indtil du har en fast og smidig dej. Vi æltede vores på maskine og den blev æltet i ca. 7-8 minutter.
  6. Lad dejen hæve i en stor skål, hvor den kan hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen til med husholdningsfilm.
  7. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
  8. Slå dejen ned. Drys bordet med hvedemel og tag dejen ud.
  9. Vej dejen af til boller af 100 g. pr. stk. Vi fik 10 stk.
  10. Form bollerne til boller og tryk dem herefter flade, så de er ca. 1 – 1,5 cm. i højden. Placer dem på en bageplade med bagepapir. Vi fordelte dem på 2 bageplader.
  11. Lad dem efterhæve med et viskestykke over sig i 30 minutter.
  12. Pisk ægget sammen.
  13. Bland dine frø sammen. Vi brugte en blanding af hørfrø, almindelige sesamfrø og sorte sesamfrø.
  14. Pensl bollerne med æg og drys med frøene. Bag én plade af gangen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 10-12 minutter.
  15. Hold øje med dem efter 8-9 minutter. Husk på at ingen ovne varmer ens.
  16. Når de har fået en flot gylden overflade og er færdigbagte, så tages de ud af ovnen. Lad dem afkøle på en bagerist.

TIP: Du kan sagtens fryse dem ned. Lad dem køle helt af. Pak dem herefter i fryseposer og frys dem ned.

 

 

Bedøm denne ret

Opskrift på de bedste grove sandwichboller

Den bedste opskrift på grove, bløde og mættende sandwichboller. Det er vores absolut yndlings sandwichboller lige nu! De er så gode med æggesalat, spinat og bacon eller kylling, chilimayo, bacon og salat.

De er bare super lækre til madpakken og så kan de sagtens fryses ned. Så derfor laver vi ofte en stor portion og så fryser vi dem ned. Så er de nemme at tage op til madpakken eller til frokost.

LÆS OGSÅ: Proteinboller

Opskrift på de bedste grove sandwichboller Opskrift på de bedste grove sandwichboller

Grove og sunde sandwichboller

De her sandwichboller er, selvom de er grove, stadig meget luftige og på ingen måde tørre. De er lavet med skyr og når man bager med surmælksprodukter, så giver det virkelig det bedste bagværk. Du kan derfor sagtens erstatte med et andet surmælksprodukt som creme fraiche, yoghurt eller noget andet.

sandwichboller med æggesalat

FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også påInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Tags anvendt i denne opskrift

Vegetarisk Efterår Forår Sommer Vinter

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag