Grydebrød

Grydebrød – Opskrift på verdens bedste brød
Opskrift til stk. Opskrift til 1 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

12 timer

Samlet tid

12 timer og 10 minutter

Beskrivelse

En nem og hurtig opskrift på det lækre grydebrød, som ikke kræver æltning. Du får et lækkert brød med en sprød skorpe og et saftigt og luftigt indre. Nyd det til morgenmad, frokost eller i en sprød hjemmelavet toast.

Ingrediensliste

  • 6 dl. vand
  • 10 g. gær
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 200 g. manitobahvedemel
  • 450 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Brug en stor skål. Rør gær ud i vandet. Tilsæt sukker.
  2. Tilsæt manitobamel, hvedemel og salt. Rør det hele rigtig godt sammen.
  3. Kom husholdsningsfilm over skålen og lad den hæve ved stuetemperatur i 10-12 timer.
  4. Nu skal din dej vendes. I skålen tager du ved under dejen i den ene side med hænderne og folder den over. Dette gør du 8-10 gange.
  5. Dæk til med husholdningsfilm igen og lad den stå i yderligere 2 timer.
  6. Efter 1,5 time tændes ovnen på 250 grader varmluft. Sæt din gryde eller støbejernsgryde ind i ovnen, så den også bliver varmet op. Vores var cirka 25×20 cm i hullet.
  7. Når ovnen er 250 grader, så tages gryden ud af ovnen. Der drysses godt med mel i bunden og herefter hældes dejen forsigtigt over i gryden. Låget lægges på og gryden sættes ind i ovnen. Bages i 30 min.
  8. Efter de 30 min. tages låget af gryden, ovnen skrues ned på 230 grader og bages yderligere 15 min.
  9. Tag herefter gryden ud af ovnen og vend brødet ud på en rist og lad det afkøle.
  10. Spises efter det er nedkølet en smule.
Bedøm denne ret

Opskrift på grydebrød

Det er efterhånden nogle år siden, at grydebrød for alvor blev populært i Danmark. Det er også det bedste nemmeste brød man kan lave. Få ingredienser, ingen æltning. Det bliver jo faktisk ikke nemmere. Grydebrødet er hurtigt at lave og vi plejer at lave det i vores stegeso. Det giver en sprød og lækker skorpe. Sådan en skive nybagt brød med et lag smør, hold op det er bare godt.

Vi bager oftest brødet i weekenden og serverer det til morgenmad eller frokost. I vores opskrift har vi brugt en blanding af almindelig hvedemel og manitobamel. Manitobamel er fantastisk til opskrifter som denne, da det har et højt proteinindhold.  Faktisk kan vi også anbefale at skære brødet i skiver og så bruge det i en panini grill sammen med noget lækkert fyld.

LÆS OGSÅ: Brioche burgerboller

Grydebrød – Opskrift på verdens bedste brød

Grydebrød i stegeso

Det er så nemt at bage et virkelig godt og sprødt grydebrød i en stegeso. Her kan du bruge hvilken som helst stegeso eller støbejernsgryde. Det vigtigste er bare, at stegesoen får lov til at varme op sammen med ovnen, så når dejen kommer i, så skaber det luftbobler i dejen. Hvis du ikke har en stegeso, så kan det også laves i en god gryde, som kan tåle at komme i ovnen.

Grydebrød – Opskrift på verdens bedste brød

Æltefrit brød i gryde

Det er bare et super lækkert brød, som hverken kræver æltning eller noget. Det bliver altså ikke nemmere! Og så bliver det bagt i en støbejernsgryde. Man varmer støbejernsgryden op i ovnen, så den bliver godt varm. Når dejen så rammer den varme gryde, så skaber det masser af lufthuller og en sprød overflade. Det giver altså det absolut bedste og lækreste brød!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hvor meget mel udskifter du med grahamsmel og havregryn.
    Min gryde er 25 cm i diameter, tror du jeg skal øge opskriften, og hvor meget

Skriv en kommentar