Tilmeld nyhedsbrev

Brioche burgerboller – Amerikanske burgerboller

Brioche burgerboller - Amerikanske burgerboller

Hjemmelavede briocheboller

Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på de lækreste, smørbagte briocheboller. Så lækre til hjemmelavet burger, især med pulled pork og coleslaw i.

Ingrediensliste

  • 30 g. gær
  • 2 dl. sødmælk
  • 1 dl. vand
  • 100 g. smør
  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 500 g. hvedemel

Fremgangsmåde

1. Smør smeltes over lav varme. Herefter tilsættes vand og sødmælk.
2. Hele blandingen hældes over i en skål eller over i din røremaskine. Det må max have en temperatur på 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren.
3. Gær tilsættes og det hele røres godt sammen.
4. Sukker, æg og salt tilsættes.
5. Melet kommes i lidt efter lidt og æltes godt sammen. Det er nemmest i en røremaskine. Dejen kan godt virke for våd, men lad dejen køre i røremaskinen ved mellem hastighed i cirka 5-7 min.
6. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes de med det samme.
7. Vej bollerne af til 100 g. stykket.
8. Form til boller og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem evt. lidt flade.
9. Lad dem hæve i 1 time.
10. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Rør ægget sammen 1 spsk. vand. Pensl forsigtigt bollerne.
11. Bag bollerne midt i ovnen, én bageplade af gangen, i ca. 8-10 minutter (alt efter din ovns styrke).
12. Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Bedøm denne ret

Brioche burgerboller – Amerikanske burgerboller

Brioche burgerboller skal der til, når den står på hjemmelavet burger. Smørbagt burgerbolle med masser af kærlighed. Vi elsker sådan en hjemmelavet burger med pulled pork, coleslaw og syltede rødløg. Det er bare snasket og lækker aftensmad.

LÆS OGSÅ: Cheeseburger

Brioche burgerboller - Amerikanske burgerboller

Her får du vores opskrift på en lækker brioche burgerbolle, som slår dem man kan købe. Der er nemlig flere butikker, som er begyndt at sælge briocheboller, men hvorfor ikke lave dem selv? Det er billigere, men kræver selvfølgelig lidt mere tid. Men det er det hele værd!

Vi laver ofte en stor portion, hvor vi så fryser halvdelen ned. Så kan vi nemt få hjemmelavede boller en anden gang. Så er der nem aftensmad.

Tag også et kig på vores Instagramprofil og følg meget gerne med. Her lægger vi hver dag inspiration op til en spændende og smagfuld aftensmad.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven