Gul mirabelle syltetøj Gul mirabelle syltetøj Opskrift til 12345678910 glas Opskrift til 2 glas Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på gul mirabelle syltetøj. Brug dine gule mirabeller til en nem og lækker marmelade, som du kan bruge på bagværk osv. Ingrediensliste 500 g. mirabeller 250 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker Fremgangsmåde Rens de gule mirabeller og halver dem for at fjerne stenen. Kom mirabeller, sukker og vaniljesukker op i en gryde. Bland det hele godt sammen. Sæt gryden på blusset og tænd for middel varme. Lad det hele simre i ca. 30-45 minutter eller til din marmelade tykner og mirabellerne er kogt godt ud. Tag herefter gryden af varmen. Hvis du ikke vil have ‘klumper’ i marmeladen, så kan du med fordel blende den med en stavblender. Hæld marmeladen på et glas (evt. skyllet i atamon eller alkohol). Lad den køle af. Når den er kølet af, så sættes låg på og marmeladen sættes på køl. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på gul mirabelle syltetøj Her får du en nem og hurtig opskrift på en gul mirabelle syltetøj, som du kan lave her i sensommeren og efteråret. Det er nemlig her, hvor mirabellerne pibler frem på træerne og måske du er heldig at kende et sted, hvor de kan plukkes. De fine gule mirabeller er i familie med blommerne og minder derfor også meget om blommer i smagen. Hvis vi skal spise mirabellerne helt friske, så kan vi bedst lide de gule. De røde kan nemlig godt blive lidt melet i smagen. Men de gule er rigtig lækre. Det er dog sjældent, at vi kan spise dem alle som en snack. Så derfor er det genialt at lave syltetøj ud af dem, så de ikke går til spilde. LÆS OGSÅ: Klik her og find flere opskrifter på marmelade og syltetøj Syltetøj af mirabeller Det er så nemt at lave syltetøj af mirabeller og generelt at lave en hjemmelavet af slagsen. Det kan laves af stort set alle frugter og så smager det jo bare skønt ovenpå en morgenbolle med en skive ost. Den her syltetøj er meget mild i smagen. Hvis man gerne vil have den skal være lidt syrlig, så kan man med fordel tilsætte lidt citronsaft til den. Hvad kan jeg lave af gule mirabeller? Man kan bruge de gule mirabeller til syltetøj, marmelade, kompotter, chutney, crumble og i lækre kager. De kan bruges til så mange spændende sager. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.